El segell neix com a resposta a les necessitats del grup Alma Afrobeat Ensemble, en què toquen els tres socis i a la demanda de la comunitat africana. La música feta per africans a Barcelona ha augmentat en quantitat i sobretot en qualitat i, a més, trenca estereotips. JAVI CERCO, Slow Music Records "También hay africanos cantando rhythm and blues, soul o funky stape... y además muy bien. Con una calidad que no estaría hace unos años. Y entre canción y canción pueden sacar un catalan de la Garriga que te hecha pa atrás." El primer disc que sortirà i, ben aviat, és el del músic de Ghana Kwame Afrovibes. Després vindrà la publicació dels àlbums de dues dones: de la cantant de Burkina Faso Masara Traoré, i el de Nakany Kanté, una jove solista de Guinea Conakry. Totes dues, propostes de música tradicional africana, amb instruments actuals. Més endavant arribarà la publicació d'un recopilatori de música africana feta a Barcelona, així com un CD de cançons africanes per a infants. Estan segurs que hi ha públic i per això fan l'aposta. Això sí, a poc a poc, i bona lletra. FERNANDO REDONDO, Slow Music Records "El nombre del sello tienen que ver un poco con la filosofía de África, en general. De caminar despacio, de hacer un poco las cosas... con la calma."

No tenen competència. A diferència de França o la Gran Bretanya, on hi ha més indústria musical i activitat artística, aquí el panorama és força desert. El segell madrileny Nube Negra, pioner a Espanya en l’edició de música africana, ha obert el ventall d’estils i ara publica música de tot el món, l’anomenada “world music”. Per aquesta raó, consideren que el segell és molt necessari. No només per donar sortida a la música d’Alma Afrobeat Ensemble sinó també per gestionar els drets d’autor i la distribució digital.

El nom de la discogràfica, Slow Walk Music, respon a la filosofia de fer les coses a foc lent, i la llengua escollida és l’anglès, amb l’objectiu de prendre un tarannà més internacional.

La idea va néixer en un concert d’Alma Afrobeat Ensemble a Vic, el setembre passat i es presenta en societat aquest dissabte, al Marula Cafè. El segell té prevista la publicació de quatre treballs de diferents artistes, un recopilatori de música africana feta a Barcelona i un CD amb cançons africanes per a infants.

L’artista de Ghana Kwame Afrovibes és el primer que publicarà àlbum, i serà ben aviat. A continuació arribarà el torn de Masara Traoré, que s’està acabant d’editar. Després es gravarà el disc de Nakany Kanté i, finalment, el segon d’Alma Afrobeat Ensemble.