Imatges com aquesta seran més habituals a Torre Baró a partir de demà. Després de set mesos de vaga d'autobusos, un acord entre els treballadors i l'empresa Sagalés permetrà que, a partir de demà, els vehicles tornin a circular amb normalitat. Els veïns han rebut la noticia amb satisfacció. ANTONIO GONZALEZ, AV Torre Baró "La noticia la hemos recibido como agua de.... Después de casi ya dos meses, el día 3 hará dos meses, hemos recibido la noticia, vamos, estupendamente." La resolució del conflicte, però, ha estat llarga i complicada. Veïns i treballadors han hagut de sortir al carrer en diverses ocasions i fins i tot fa una setmana van fer una gran marxa reivindicativa. Les negociacions amb Sagalés, l'empresa gestora del servei, i amb les administracions han estat intenses però avui, finalment, han arribat a bon port. En la reunió que s'ha celebrat, aquest matí, amb la mediació de la Generalitat s'ha arribat a diversos acords que han permès desconvocar la vaga. Entre d'altres, l'empresa s'ha compromès a NO rebaixar el sou dels treballadors ni a retirar-los una paga extra. També s'ha pactat redistribuir els horaris dels conductors per millorar l'eficiència del servei. Tot i la satisfacció pel final de la vaga, conductors i veïns reuen que la lluita no ha acabat. A partir de la setmana que ve, la intenció és parlar amb el districte per concretar mesures que ajudin a millorar el barri. ANTONIO GONZALEZ, AV Torre Baró "Vamos a empezar con que digamos que el autobús mejore, luego continuaremos con que se mejore el barrio. Y así que hemos empezado, esto no va a tener fin hasta que no consigamos un barrio como tiene que ser." La vaga de busos de Torre Baró ha finalitzat però la denúncia de les deficiències que pateix el barri continua.

Els treballadors han estat els primers a confirmar l’acord. Després ho ha fet l’empresa Sagalés i l’Ajuntament, tot, aquesta mateixa tarda. El delegat dels treballadors de Bus Nou Barris, Antonio Estrada, ha explicat a BTV que s’ha acabat la vaga indefinida i que així s’ha decidit durant la reunió de mediació que s’ha fet aquest matí a la Generalitat i que ha finalitzat al migdia. Fruit d’aquest acord, Sagalés s’ha compromès a no rebaixar sous i a no treure una paga extra, com havia previst inicialment. Sí que hi haurà, en canvi, una redistribució d’horaris.

Segons Estrada, la conselleria d’Ocupació ha obligat Sagalés a “no despenjar-se de l’article 13 del conveni de transport de viatgers per carretera”. Segons els treballadors, l’empresa sempre ha al·legat que el manteniment i la reparació de la flota converteix la concessió en deficitària i per això la companyia volia tocar els sous per afrontar aquestes despeses. Ara, TMB s’ha compromès a estudiar si la concessió és deficitària i si cal canviar la flota de vehicles, molt envellida, de les línies 80, 81, 82 i 83.

Quasi dos mesos de vaga

El 4 de març,  els treballadors de Bus Nou Barris van començar una vaga indefinida que ha deixat pràcticament sense transport els veïns de Torre Baró. Hi ha hagut mobilitzacions veïnals, la més gran, la de fa una setmana, en què veïns de Nou Barris van fer una manifestació per la Meridiana per reclamar solucions. La conselleria d’Ocupació ha actuat com a mediadora en aquest conflicte i va obligar la plantilla a ampliar els serveis mínims de la vaga.