Tot i que no ho sembli, al darrere de les tanques hi ha mossos d'esquadra. Ha estat un canvi de papers per protestar contra les retallades. A l'altre costat, tots els seus superiors, que han aguantat estoicament la xiulada. Una protesta sense precedents i que ha servit per exemplificar la divisió que hi ha entre els sindicats i la cúpula d'Interior. I ho han fet el dia de les Esquadres, la festa gran de la policia. L'acte ha servit, entre d'altres, per presentar el nou cap dels Mossos, el comissari Josep Lluís Trapero, que en seu discurs ha fet una clara defensa de la Brigada Mòbil, és a dir, dels antiavalots. Ha demanat als que alguna vegada s'han sentit afectats per l'actuació policial, que els donin una segona oportunitat. Ara bé: També hi ha hagut paraules pels que posen en dubte la feina dels Mossos d'Esquadra. RAMON ESPADALER, conseller d'Interior "Són moments difícils en els quals des d'altres instàncies de dins, i molt particularment de fora del país, es posa en qüestió la professionalitat, el rigor o el que representa avui el cos dels Mossos d'Esquadra. Massa vegades es pretén 'minoritzar-nos', acotar-nos i deconstruir l'excel·lent labor que entre diferents governs han anat teixint per vertebrar aquest cos", Per això, ja fa temps que els Mossos demanen ser presents a la Interpol, el gran organisme internacional. Una petició que fa anys que s'arrossega però, de moment, no s'ha aconseguit res de res.

La festa de la policia ha servit per presentar el nou cap dels Mossos d’Esquadra, el comissari Josep Lluís Trapero, que en el seu discurs ha fet una clara defensa de la Brigada Mòbil, que són els agents antiavalots. Trapero ha demanat als qui alguna vegada s’han sentit afectats per l’actuació policial que els donin una segona oportunitat. També Espadaler ha sortit en defensa del cos referint-se a ells com “policia integral” davant dels qui, diu, els qüestionen la feina.

Acte alternatiu de protesta

Els sindicats dels Mossos d’Esquadra han muntat un acte alternatiu per protestar contra les retallades que diuen afecten el cos policial. A les portes de L’Auditori s’ha produït una forta escridassada quan el conseller Ramon Espadaler ha condecorat els agents pels seus mèrits.