La fesomia del Port de Barcelona ha canviat radicalment avui. Amarrat entre les terminals A i B s'hi pot veure el Liberty of the Seas, el segon creuer més gran del món. No serà l'únic dia que el veurem. Barcelona serà el port base del Liberty of the Seas fins a l'octubre. Això suposarà un tràfic de 120.000 passatgers i un impacte econòmic de prop de 14 milions d'euros per a la ciutat. Arriba procedent de Miami. Ha deixat a Barcelona 3.700 passatgers i avui n'acollirà 3.700 més per fer un trajecte pel Mediterrani. La maquinària perquè els nous hostes ho trobin tot a punt s'ha posat en marxa a primera hora. Els nouvinguts s'han passejat per la coberta per descobrir totes les comoditats que amaga aquest vaixell de la companyia Royal Caribbean. Del total de passatgers uns 400 són catalans És la tercera vegada que el Liberty of the Seas escull Barcelona com a port base. La companyia creu que les infraestructures han passat l'examen i ja poden rebre el creuer més gran del món. La logística del port ja s'ha començat a activar per convertir-se l'any vinent en el punt de sortida de l'Oasis of the Seas, un gegant del sector amb capacitat per a 6.300 viatgers.

El Liberty of the Seas farà escala un sol dia entre les terminals A i B del Port de Barcelona. Aquest dissabte ha descarregat 3.700 passatgers procedents de Miami i al llarg de la jornada embarcarà la mateixa xifra de viatgers per fer un creuer pel Mediterrani.

Parlar del Liberty of the Seas és fer-ho amb xifres en majúscules. Amb 1.817 cambres i capacitat per a més de quatre mil passatgers les cobertes són plenes d’activitats i instal·lacions.

És la tercera temporada que aquest vaixell tria Barcelona com a port base per als creuers que es faran a Europa. Això suposarà una important injecció econòmica per a la ciutat. Des d’ara i fins a l’octubre uns 120.000 passatgers arribaran a la capital catalana i hi deixaran prop de 14 milions d’euros de benefici directe.

La companyia Royal Caribbean destaca la bona sintonia amb el Port de Barcelona, que ha fet les millores necessàries per poder rebre embarcacions de grans dimensions. I sembla que ha superat el repte amb nota. Per això la companyia ja ha anunciat que l’any vinent arribarà a la ciutat l’Oasis of the Seas, el vaixell més gran del món, amb capacitat per a 6.300 viatgers.