És el cas hipotètic d’un avió que ha de frustrar la maniobra d’aterratge, per això torna a enlairar-se, perd el control i finalment cau contra el terra i s’incendia. A l’interior hi ha 60 persones.

En el simulacre hi han intervingut 400 persones

Els Bombers de l’Aeroport han estat els primers que han actuat, després s’hi ha incorporat el cos de Bombers de la Generalitat, que han desplegat una zona de seguretat al voltant del perímetre de l’hipotètic accident. També hi han participat els Mossos d’Esquadra, que en el lloc dels fets han controlat l’accés dels vehicles d’emergències que han d’entrar i sortir de la zona, i les ambulàncies i l’helicòpter del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). Hi han participat metges forenses, assistents socials de la Creu Roja, membres del Col·legi Oficial de Treballadors Socials de Catalunya i voluntaris de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Viladecans i també de Sant Boi de Llobregat.

En aquest exercici hi han participat alumnes de l’IES Francesc Ferrer i Guàrdia de Sant Joan Despí i l’Institut Moisès Broggi de Barcelona. També alumnes i professors del Màster en Gestió de Riscos i Emergències de l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral i voluntaris de Creu Roja.

En el simulacre s’ha comprovat que l’Aeroport de Barcelona compleix la normativa de l’Organització d’Aviació Civil Internacional (OACI) sobre la planificació de les emergències als aeroports. Periòdicament l’Aeroport del Prat realitza a les seves instal·lacions diversos simulacres de control.