Una de les originalitats de l'obra és que compagina els putxinel·lis amb les ombres xineses. 'La màquina màgica' és una història que vol posar en valor les disciplines artístiques, com pot ser la música. També és un homenatge als artesans. L'obra busca sensibilitzar els nens sobre la capacitat creativa del treball manual. KERSTIN VON PORAT I ELISENDA RUÉ, companyia Animamundi "Jo crec que és molt important animar les persones perquè facin aquestes coses amb les mans. Música, pintura o el que sigui perquè és molt satisfactori per a l'ésser humà el fet de treballar amb les mans." És la tercera història que aquestes dues titellaires representen juntes sobre els escenaris. Quatre mans que es mouen amb total sincronia per donar vida als diversos personatges. Durant aquest cap de setmana s'han programat un total de 10 espectacles de tota mena. Des de contes clàssics com el 'Fantàstic màgic d'Oz', de la companyia Sebastià Vergés, fins a propostes de petit format com el 'Canelo show', de la companyia Rambling Puppets amb titelles de fil. Una obra que podeu veure aquesta tarda, com també aquesta altra, 'Oiaraki, el castell dels ocells', de la companyia Binixiflat, que sempre busquen despertar el riure i la reflexió dels nens. DIEGO MURCIANO, director artístic del TOT Festival "Creiem que el món del titella s'ha de visualitzar més, que és important. Aquí hi ha molta producció però que es visualitza poc." I és que moltes de les companyies catalanes que són presents al TOT Festival, generalment tenen més oportunitats per actuar fora de Catalunya. Per això en aquesta quarta edició, malgrat que el festival ha passat de dos a un cap de setmana, ha apostat clarament per l'autoria catalana.

Una d’aquestes, Animamundi, ha estrenat l’espectacle ‘La màquina màgica’. Una història creada per la titellaire Kerstin Von Porat, que vol posar en valor el treball artesanal a través de diversos artesans que deixen de ser creatius quan una màquina màgica els permet canviar els seus objectes fets a mà per l’electrònica. Els personatges principals són la teixidora Aurora i el Simón, que toca el piano. Un espectacle que es desenvolupa amb la combinació de putxinel·lis i ombres xineses pensat per als infants de a partir de quatre anys.

El TOT Festival s’ha reduït aquest any a tres dies en els quals s’han programat deu espectacles familiars a diferents espais del Poble Espanyol. Propostes amb tota mena de titelles pensades especialment per al públic infantil.