Més pancartes en un vestíbul, el de l'Hospital de Sant Pau, que, pràcticament, no té ni un racó sense empaperar. Treballadors de l'hospital s'han sumat a la jornada de mobilitzacions contra les retallades a la sanitat pública. Passaran tota la nit en vetlla. Temen que aquest any se'ls torni a passar la tisora i s'agreugi una situació que, diuen, ja ha empitjorat la qualitat assistencial. ASUNCIÓN MALLÉN, CCOO Hospital de Sant Pau "Cerraron dos salas con 36 camas cada una. Los quirófanos están cerrados por las tardes, con lo cual las listas de espera son cada vez mayores y se opera mucha menos gente." Les llistes d'espera han crescut i els treballadors, asseguren, no donen l'abast. MARÍA JOSÉ LECHA, admissions de consulta externa "Hi ha molts companys que ara no treballen, els treballadors eventuals. Això suposa una sobrecàrrega de feina per a la resta." Les retallades, diuen, fins i tot han afectat la qualitat del material sanitari. JUDITH GARCIA, auxiliar d'infermeria "A la qualitat dels guants, dels catèters, de les agulles, els fungibles en general. I la mala qualitat del material es nota i no crec que al final sigui massa estalvi perquè se n'utilitza més." Una situació que afecta, de retruc, els pacients. "Antes había de todo. ¡Ahora no hay nada! Ni toallas, ni guantes..." Al Vall d'Hebron els treballadors han fet avui una tancada de 12 hores. Denuncien que els treballadors van amb l'aigua al coll. MARCEL·LA GÜELL, membre de la Junta de Personal de l'Hospital Vall d'Hebron "Si tot això està funcionant, tot i les retallades, és perquè aquí la gent dóna un 150%. El problema és que tot el que són proves tenen un retard terrible, les llistes d'espera s'han incrementat moltíssim. " Les mobilitzacions d'avui serveixen també de prèvia a la concentració convocada demà a les sis de la tarda a la plaça de Sant Jaume. Allà els treballadors de l'àmbit sanitari se sumaran als de la resta del sector públic amenaçats per una nova onada de retallades. Us ho ha explicat des del Hospital de Sant Pau, Guillem Martínez.

Treballadors dels hospitals públics catalans han convocat una jornada de protestes aquest dimarts per la qualitat del sistema de públic de salut. El sindicat CCOO ha organitzat mobilitzacions als hospitals de Sant Pau i Vall d’Hebron, de Barcelona; així com a l’Hospital Germans Trias i Pujol, Can Ruti, de Badalona; el Moisès Broggi, de Sant Joan Despí, i el de Bellvitge, de l’Hospitalet de Llobregat. L’objectiu és reclamar un sistema d’atenció sanitària pública de qualitat i l’aturada de les retallades. Centenars de treballadors de la sanitat i d’usuaris del sistema es van concentrar a mitjan desembre en una desena de protestes simultànies a diferents hospitals catalans per exigir que els pressupostos de 2013, encara no aprovats, no tinguin més restriccions.

En el marc d’aquesta concentració de treballadors públics s’ha convocat una manifestació a les 18 h a la plaça de Sant Jaume i a l’Hospital Vall d’Hebron s’ha fet un tancament al vestíbul entre les 8 i les 20 h. També als hospitals de Bellvitge i a Can Ruti hi haurà diverses tancades al vestíbul fins al matí d’aquest dimecres. A Sant Pau, els empleats han fet una vetlla simbòlica per la mort de la sanitat pública al vestíbul. La protesta, generalitzada als hospitals catalans, ha estat organitzada per la Coordinadora Laboral de Centres Sanitaris, que dimecres passat va entregar al Parlament 73.000 signatures per posar de manifest el rebuig dels usuaris i els professionals a la reducció de pressupost en l’àmbit sanitari. Durant la jornada de protesta d’avui hi haurà tallers, debats i assemblees en els diferents centres hospitalaris per analitzar la situació de la sanitat pública.