La sortida s’ha produït de forma puntual i ordenada. De fet, es donen sempre diferents trets de sortida per als diferents grups de corredors, organitzats en funció de les seves marques anteriors. A banda del confeti per animar l’acte, ràpidament han començat a caure les primeres gotes d’una pluja que amenaçarà tot el recorregut de la cursa d’avui.

El grup de vuit corredors que han encapçalat la Marató han portant un ritme de rècord amb què han superat la marca de l’any passant en els primers punts quilomètrics de la cursa.

L’etíop Gezahegn Abera Hunde ha guanyat la Marató de Barcelona fent un temps de 2 hores, 10 minuts i 16 segons. Jaume Leiva, ha estat el primer català en travessar la línia de meta amb 2 hores, 13 minuts i 40 segons i ha aconseguit superar la seva millor marca personal.

Enguany, un 40% dels 18.500 corredors inscrits eren de fora d’Espanya i prop de 9.000, catalans. L’objectiu era batre el rècord masculí, però no s’ha aconseguit, així que segueix en 2 hores, 8 minuts i 38 segons. Els temps de cada corredor es podien seguir en directe al llarg de la cursa (i es poden veure ara les classificacions finals) des del web de la Marató.