L’antic Institut Mental de la Santa Creu tindrà nou webActualitzat el 11.03.2013 a les 11:20 M. de San Nicolás / R. Rodríguez

L'Institut Mental de la Santa Creu va ser un dels centres psiquiàtrics més grans d'Europa. Ara, un professor d'antropologia vol recuperar en un web la memòria de veïns, treballadors i malalts per descobrir com s'hi vivia, i per rememorar com era la convivència del residents al barri amb la institució, que va determinar l'urbanisme de tota la zona.

L’antic Institut Mental de la Santa Creu va ser construït entre 1885 i 1915 per l’Hospital de la Santa Creu en una finca de 50 hectàrees. L’edifici tenia, doncs, unes dimensions colossals, amb 10 pavellons i capacitat per a 700 malalts. De mica en mica es va anar enderrocant per construir habitatges, fins que el setembre de 1987 es va tancar definitivament. De l’edifici original se n’han conservat tan sols el cos central i el departament de dones pensionades, que actualment corresponen a la seu del districte i a la Biblioteca de Nou Barris.

Transcripció del vídeo

Notícies relacionades

Etiquetes

, , , ,

Comentaris

Normes d'ús

Els comentaris publicats expressen l'opinió dels usuaris, no de BTVNOTÍCIES.cat

S'eliminarà qualsevol comentari ofensiu, contrari a les lleis vigents o fora del tema de la notícia.