El centre cultural disposarà de 157 metres quadrats, distribuïts en dos locals situats als baixos del número 1 de la plaça de Vicenç Martorell, que amb anterioritat havien acollit oficines municipals. Com ja tenia la seu anterior, l’Espai Mallorca disposarà d’una llibreria especialitzada en autors i temàtiques de les illes Balears i una sala polivalent on es programaran diverses activitats, conferències, tallers i exposicions, entre d’altres. També hi haurà espai per tastar la gastronomia mallorquina.

En una nota, l’associació Crits i Renou ha anunciat que la nova etapa ha estat possible gràcies a l’entesa amb l’Ajuntament i Foment de Ciutat Vella. També el consistori se n’ha congratulat en un comunicat en què recorda que “l’Espai Mallorca neix des de la societat civil i es vol consolidar com un dels referents culturals del Raval“.

L’espai va tancar el novembre de 2012, després de 14 anys d’activitat al Raval. Fa unes setmanes l’entitat Crits i Renou va anunciar que l’activitat del centre es reprendria en els propers tres mesos. Ja fa uns dies que l’associació ha engegat una campanya de captació de socis amb la intenció de donar solidesa i continuïtat al nou projecte.