MIREIA RIERA, Plataforma Educació Pública del Poble Nou "Els mateixos alumnes que per l'educació primària vam estar en barracots, d'aquí un parell o tres d'anys ens tornariem a trobar que no hi ha prou places per entrar a secundària. I per tant, s'està parlant un altre cop de barracots. Encara no sabem on estaran ubicats, no sabem quan estaran col·locats i per tant aquesta situació ens deixa a l'aire."

Més de 250 persones s’han reunit a les 11.30 h al Fòrum i han recorregut quasi tota la Diagonal fins a les Glòries. La convocatòria parteix de la Plataforma per l’Educació Pública del Poblenou, nascuda a partir d’un grup de persones de l’Assemblea Social del Barri i de participants de l’antiga Plataforma per l’Ensenyament Públic de Poblenou. L’objectiu de la cadena és defensar la educació pública de qualitat a través de actuacions conjuntes de denúncia de les retallades que està vivint. Hi han participat unes cinc escoles, entre les quals, l’Escola Fluvià.

La iniciativa està enllaçada amb les cadenes humanes que s’han format a la mateixa hora a Badalona i Sant Adrià de Besòs. La acció vol demostrar, que tot i les diferències geogràfiques, econòmiques i socials, tots estan d’acord i reclamen l’aturada de les retallades en educació. A la ciutat de Badalona la cadena ocupa uns quatre quilòmetres, des d’Artigues fins al Manresà.

La protesta ha comptat amb la participació d’escoles i les seves AFA i AMPA, membres de l’Associació de Veïns del Poblenou i representants de la Comissió d’Educació de l’Assemblea Social.