Amb les novetats presentades en aquest Mobile World Congress, Nokia aprofundeix en la seva estratègia dels darrers temps per intentar mantenir-se com a fabricant de mòbils de gran consum arreu del món. D’una banda, el gegant finlandès ha presentat els Asha 301 i 105. Aquest últim ha estat definit com un 3G bàsic: té ràdio FM, llanterna i una bateria de llarga durada (35 dies en espera). El nou terminal estarà disponible aquest primer trimestre des de 15 euros (abans d’aplicar-hi impostos) i es distribuirà progressivament als mercats emergents de la Xina, Egipte, l’Índia, Indonèsia, Nigèria, Rússia, Vietnam i altres mercats d’Àfrica, l’Àsia i Europa.

D’altra banda, el president i conseller delegat de Nokia, Stephen Elop, ha presentat els Lumia 520 i 720 com dos models coloristes i equipats amb tota mena de prestacions, amb què la multinacional finlandesa aspira a guanyar quota de mercat sobretot a l’Àsia i en l’àmbit corporatiu. Com tots els Lumia, funcionen amb el sistema operatiu de Microsoft, Windows Phone 8. El responsable de Disseny de Nokia, Marko Ahtisaari ha explicat que el Lumia 520 és ultrasensible al tacte. Els encarregats de les demostracions d’aquests terminals a l’estand de Nokia fan servir guants per demostrar que les pantalles tàctils funcionen fins i tot així. El Lumia 520 arribarà a Europa durant el segon semestre d’aquest 2013 amb un preu de 139 euros.

El Nokia Lumia 720 costarà 249 euros, un preu força més assequible que els anteriors terminals de gamma alta de Nokia. El Lumia 720 també és ultrasensible al tacte, però destaca sobretot per la càmera, amb òptica exclusiva i un gran angular d’1.9, la millor obertura focal en un “smartphone”. També per totes les possibilitats que ofereix a l’hora d’enregistrar les imatges. Per exemple, dins el seu menú de lents, l’opció Cinemagraph fa 15 captures per segon per mostrar una sola fotografia que, després, es pot manipular fàcilment en pantalla per canviar la posició o l’expressió de les persones retratades.

La càmera del Lumia 720 té 6,7 megapíxels de resolució. Lluny queden els 41 megapíxels del Nokia 808 PureView amb què Nokia va voler enlluernar el públic del Mobile World Congress de l’any passat. Enguany aquest model ja no es pot veure a la fira. El fabricant finlandès sembla haver-se adonat que l’ostentació de la millor tecnologia, si encareix el producte, no l’ajuda a competir en un mercat en què els usuaris només estan disposats a pagar una mica més per aquells terminals que els permetin fer coses realment úniques i útils.