La Casa Àsia dirà adéu al Palau Baró de Quadras, l’edifici modernista obra de Puig i Cadafalch, a partir del maig. Feia 10 anys que ocupava aquest espai, però ara l’entitat començarà una nova etapa al recinte històric de Sant Pau, concretament al pavelló de Sant Manuel, on podrà estalviar en lloguer i despeses de funcionament. La Casa Àsia s’integrarà en el complex internacional de Sant Pau i serà veïna de la Universitat de l’ONU i de l’Institut Forestal Europeu, seus que ocuparan part del recinte històric de Sant Pau. Segons la Casa Àsia el trasllat és positiu perquè permetrà un estalvi econòmic molt important. De fet en els darrers dos anys se’ls ha reduït el pressupost en un 50%. Al nou espai gaudiran d’uns 1.800 metres quadrats, més o menys el mateix que ocupava fins ara al Palau Baró de Quadras.

També la Casa Amèrica podria integrar-se al conjunt històric de l’antic hospital en els pròxims mesos, segons l’Ajuntament.

El trasllat de l’Institut Ramon Llull fins al Palau Baró de Quadras no es farà fins al pròxim mes d’octubre. L’entrada de l’Ajuntament de Barcelona al consorci de l’Institut Ramon Llull ha precipitat el canvi de seu d’aquesta institució.