Totes les entitats que avui han denunciat el cas a la Fiscalia Anticorrupció formen part de la Plataforma Aigua és Vida. Les seves investigacions es remunten a 2010. En aquell moment una sentència judicial va assenyalar que no existia cap contracte de concessió entre l'Ajuntament de Barcelona i l'empresa Agbar per a la gestió de l'aigua a la ciutat. Va ser quan les entitats es van posar en contacte amb els diferents responsables polítics del consistori i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per aclarir la situació. Asseguren que en tot aquest temps no els han facilitat cap documentació que acrediti la situació contractual. ELOI BADIA, membre de la Plataforma Aigua és Vida "No sabem quin manteniment s'ha de fer, no sabem quina és la plantilla, no sabem com es fixa la tarifa. Realment una desregulació total i ja no parlem d'adjudicacions dubtoses, sino que estariem parlant d'una no adjudicació." Denuncien que això suposa que el preu que els ciutadans paguen per l'abastiment de l'aigua respon a interessos privats i, per aquest motiu, aviat iniciaran una campanya. ALBERT RECIO, portaveu de la FAVB "Això és simplement un regal que es fa a un monopoli privat perque segueixi funcionant. Nosaltres creiem que els ciutadans i ciutadanes de Barcelona tenim l'obligació moral i la necessitat d'oposar-nos directament." Des de l'Àrea Metropolitana de Barcelona volen transmetre un missatge de tranquil·litat i no actuaran fins que la Fiscalia Anticorrupció decideixi si admet a tràmit la denúncia.

Es tracta de les entitats ecologistes i socials Attac-Acordem, Ecologistes en Acció, Enginyeria sense Fronteres, Federació d’Associació de Veïns i Veïnes de Barcelona i la Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua. Totes formen part de la Plataforma Aigua És Vida. Asseguren que hi ha indicis de presumptes delictes de corrupció i penals per part de l’empresa Agbar-Suez, l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Les seves investigacions es remunten a 2010, quan una sentència dels jutjats de Barcelona va dictaminar que no existia cap contracte entre l’Ajuntament de Barcelona i l’empresa Agbar pel que fa a la gestió de l’aigua. Asseguren que en cap moment, ni el consistori ni l’Àrea Metropolitana de Barcelona no els han facilitat cap documentació que acrediti aquesta relació contractual.

Des de l’AMB han volgut llançar un missatge de tranquil·litat i, abans de prendre cap decisió, volen esperar que la Fiscalia Anticorrupció es pronunciï.

Els membres de la plataforma creuen que aquestes irregularitats suposen que els ciutadans paguin els interessos privats d’una empresa i no un bé comú, com l’aigua, que consideren un dret bàsic i públic. Per això en les properes setmanes volen iniciar una campanya de recollida de signatures per demanar que la gestió de l’aigua sigui pública. Posen com a exemple ciutats com París, on ja s’aplica un model semblant.