Sembla un antiquari, però no hi té res a veure CARLES RIERA, voluntari i donant de l'Encant de Gràcia "Primer perquè aquí no es compra res, tot és donat. Des d'una cosa que val 10 cèntims fins a 1.000 euros. Tot íntegrament va a la Fundació i totes les persones que hi ha aquí són voluntàries, per tant, ningú cobra res." 62 voluntaris mouen l'engranatge de l'Encant de Gràcia, un local cedit per un particular. I amb els diners paguen beques per als alumnes de tres escoles del Carmel. JOAN PRATS, client "Ens interessava una màquina d'escriure antiga, per fer uns primers plans per fer uns títols de crèdit. I sí sí, hem trobat un model que ens va perfecte, el tinc reservat i me l'emportaré." LAURA VILAR, clienta "Jo sóc clienta de fa molts anys d'aquest local. He vingut sempre a mirar coses, el que no trobo aquí, no ho trobo enlloc. I a part, amb unes persones que t'atenen, amb un saber estar, una conformitat i una meravella, que per mi és el tot." La secció d'imatgeria religiosa té molt d'èxit, així com la de llibres o música. I una peculiaritat: tenen un taller per arreglar objectes i, fins i tot, una coral.

L’Encant de Gràcia convida el visitant a entrar dins d’un univers molt peculiar en un barri en plena modernització, on a cada cantonada el vianant topa amb una botiga de disseny o un nou comerç de productes ecològics.

La botiga data de l’any 1998, però l’origen es remunta als anys 60, quan tres dones (Carme Boldú, Roser Tomàs i Mercè Molina) van posar fil a l’agulla per ajudar amb un projecte educatiu les persones immigrades que vivien als barris de barraques del Carmel. La primera llavor la van posar en un espai on a la nit es feien cursos de confecció i  i durant el dia s’utilitzava com a escola bressol. A poc a poc, es van organitzar, van crear la Fundació Acis i  van néixer tres escoles: una llar d’infants, l’escola Artur Martorell i una escola d’adults.

Uns anys més tard, veient la necessitat de beques de l’alumnat dels centres, van decidir obrir un comerç amb productes de segona mà per tal de recollir diners. L’espai, que farà quinze anys aquest mes d’abril, s’ha convertit en un punt de trobada de molts col·leccionistes i ha aconseguit crear una xarxa de donants i compradors al barri, que posen el seu granet de sorra per a projecte solidari.