La temporada castellera arrenca amb força a Barcelona. En la diada castellera de Santa Eulàlia s’han trencat estadístiques i, per primer cop, s’hi ha vist un castell de vuit. Durant uns minuts s’ha suspès la jornada per la pluja però aviat s’han pogut reempendre les actuacions de les colles locals.

Els Castellers de Barcelona han començat la diada amb un pilar de cinc com a mostra de condol per la mort d’Albert Torró, membre de la colla. En les rondes semiconjuntes, els vermells han optat per un 5d7 i un 7d7. Han aprofitat tota l’atenció de la plaça de Sant Jaume en la segona ronda per alçar un 4d8. Amb aquest castell trenquen el sostre de les diades de Santa Eulàlia, ja que fins ara no s’hi havia vist cap castell de vuit.

Els Borinots han encetat la tempora del 20è aniversari de la colla. Els de Sants han portat a plaça un 5d7 en la primera ronda. El segon castell ha estat un 7d7, el millor que han fet en una diada de Santa Eulàlia. Finalment, han descarregat un 4d7 amb agulla.

El castell estrella dels de la Vila de Gràcia també ha estat un 7d7, el millor que ha portat la colla per la festa d’hivern de la ciutat. En les rondes semiconjuntes, els graciencs han alçat un 5d7 i un 4d7.

Els Castellers del Poblesec han superat els seus resultats d’anteriors diades de Santa Eulàlia amb un 5d7. Els Bandarres també han descarregat un 3d7 i un 4d7.

Els Castellers de la Sagrada Família han apostat pel 5d7 en la ronda en solitari. Per a les semiconjuntes, han descarregat un primer 4d7 amb agulla i un 4d7.

La Jove de Barcelona ha alçat un 3d7 en la primera ronda. Els de la camisa burdeus han tancat la segona ronda de la diada amb un 4d7. La Jove ha completat l’actuació amb un 7d6 amb dues enxanetes.