JOSÉ MIGUEL BENEROSO, Foment del Treball "Decimos a las fuerzas municipales la necesidad de contar con el presupuesto del Ayuntamiento de Barcelona, que en este momento está prorrogado."

Segons les xifres del Ministeri, a Barcelona hi ha 114.433 aturats, la xifra més alta des de 2005. La taxa interanual de 2012 va arribar al 3,28% i l’atur de més de dos anys va augmentar un 13% entre desembre de 2011 i 2012. Això dificulta la inserció dels afectats per falta de pràctica, provoca risc d’exclusió social i amenaça la cohesió social a la ciutat.

“L’atur de llarga durada tendeix a cronificar-se a Barcelona: reclamem mesures urgents”, diu el representant de CCOO al CESB, Vicenç Tarrats. L’organisme veu imprescindible que l’Ajuntament aprovi els pressupostos municipals per desbloquejar les inversions pendents i reactivar l’ocupació.

Dona major de 55 anys, el perfil tipus

Nou Barris, Sants-Montjuïc i Ciutat Vella són els tres districtes de la ciutat on hi ha més aturats. Per edat, la desocupació de més de dos anys afecta el 38,9% dels aturats majors de 54 anys i el 17,8% de 35 a 54 anys. Per sexe, les dones són majoria. Un 21,2% de dones fa més de dos anys que estan aturades  i el 41% en fa més d’un. Pel que fa als homes, aquestes proporcions baixen al 15,7% i 35,5% respectivament.

Els membres del CESB consideren que Barcelona està en disposició de suportar una mica millor la crisi que el seu entorn, ja que la taxa d’atur és del 19%, cinc punts menys que la mitja catalana i set menys que l’espanyola. Tot i això, veuen imprescindible tancar el pressupost municipal perquè es tracta d’un “ajuntament sanejat i amb capacitat d’inversió”.