Segons el comunicat de l’associació Ensalut, la primera denúncia a la Inspecció Provincial de Treball pels problemes de salut que provocava l’edifici de la Facultat de Filosofia, Geografia i Història del Campus del Raval va interposar-se l’any 2006. Entre els problemes que asseguren que han patit els treballadors del centre hi ha malalties provocades per un mal sistema de climatització i afeccions de les vies respiratòries superiors, que són els que en un principi van posar en alerta empleats i estudiants.

En el seu moment, segons explica l’associació, el Servei de Prevenció d’Empresa de la UB va elaborar un informe en què va desaconsellar que les instal·lacions s’ocupessin en aquelles condicions i la Unió Europea va atorgar una subvenció a la Universitat per realitzar-hi obres de millora. La nota de premsa d’Ensalut apunta també a problemes arquitectònics greus a l’edifici, com ara unes finestres als vestíbuls que, afirmen “si s’obrissin podrien caure al carrer amb el consegüent perill per als vianants”.

Va ser l’any 2007 quan, segons l’associació, es va comunicar l’aparició de símptomes de lipoatròfia semicircular en alguns treballadors, dos dels quals van ser diagnosticats pel CatSalut. Des d’aleshores, diuen, tant el servei mèdic de la UB com la Mútua Universal no han reconegut l’existència de símptomes de la malaltia i han afirmat que “es tractava d’un problema d’edat o simplement de cel·lulitis”. Als qui sí se’ls ha reconegut que pateixen la malaltia, segons la nota de premsa, se’ls ofereixen trasllats temporals, però no es pren cap mesura preventiva als edificis on els empleats tenen aquests problemes i afirmen que “després de sis anys, encara no s’han adoptat les mesures necessàries al Campus del Raval”. Segons Ensalut, en aquest campus hi ha 17 persones que presenten símptomes de lipoatròfia semicircular.