Fa hores que són davant de l'ordinador. La majoria han passat la nit desperts per desenvolupar les millors idees i la feina continua fins demà a les 5 de la tarda. En total 48 hores amb l'únic objectiu de desenvolupar una proposta de videojoc. NATÀLIA GUERRERO, grafista "Genial, és divertit. He dormit unes quatre hores però molt bé, a sac i a veure què es pot fer." JORDI SANTIAGO, coordinador de la Game Jam "Només és una idea. Tu tens una idea, la plasmes i allò només és, per exemple, un nivell o una mecànica d'un videojoc". La Global Game Jam és una iniciativa que es fa per tercer any consecutiu a Barcelona i que suposa una oportunitat per als estudiants i professionals del sector. FERRAN BARTOMEU, programador "Això no és guanyar, és ajuntar-nos per fer un bon joc, un bon projecte que no podria sortir si no vinguéssim aquí". La dinàmica consisteix a fer grups de 14 persones i començar a dissenyar els projectes a partir d'una temàtica comuna. La temàtica d'aquest any ha estat el batec d'un cor, a partir d'aquest so els participants han hagut d'inspirar-se per crear cadascun dels 14 videojocs. El videojoc guanyador serà escollit pels mateixos participants a través d'una enquesta i el grup premiat podrà participar per Internet.

La Sala Àgora de la Universitat Politècnica de Barcelona ha estat el lloc escollit per acollir la tercera edició de la Game Jam barcelonina. Unes cinquanta persones s’han decidit a participar en una iniciativa que es fa a 300 ciutats del món.

La finalitat de tot plegat és que cada grup elabori una proposta de videojoc en dos dies. L’esdeveniment va començar ahir divendres a les cinc de la tarda. Un vídeo amb el so del batec d’un cor era l’única font d’inspiració que tenien els participants en comú. La feina comença a partir d’aquest moment. Els grups s’organitzen segons les seves habilitats i en funció de les seves idees. El punt final a aquestes 48 hores el marcarà l’elecció dels guanyadors, que triaran la resta de participants mitjançant una votació que es fa a través d’Internet.

La Game Jam és organitzada per la Video Games Association d’estudiants de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (VGAFIB), que considera que a les aules de les facultats no s’aprofundeix prou en la creació de videojocs.