Tarda de divendres. L'escola és tancada, però el pati ple de moviment. Manualitats i corredisses, mentre els més grans peten la xerrada. SAVINE PROUVOST "Estupendo. Nos quedamos un rato tranquilo después del cole con los niños. Lo pasamos bien. Hace que los padres nos relacionemos más. Es un momento que aprovechamos para hablar." RICARD GISBERT "Coneixen crios d'altres classes, fan manualitats i estan entretinguts." En aquesta ocasió les activitats van lligades a la creativitat i els invents. "He fet una catapulta i un mòbil." "Sempre busquem un lloc on reunir-nos. El pati ens va bé perquè el parc no ens acaba d'agradar." Al llarg d'aquest cap de setmana, 30 patis d'escola obriran les portes amb la missió d'aprofitar un espai fora de l'horari escolar.

La festa d’hivern s’emmarca dins el servei dels Patis Escolars Oberts al Barri, en què s’obren els patis de les escoles com a espais d’ús públic per a famílies i nens. Sempre oberts fora de l’horari escolar, en caps de setmana o en períodes de vacances escolars.

S’incorporen dos nous patis oberts a Barcelona

Durant aquest cap de setmana s’incorporen al programa de Patis Escolars Oberts els espais de dos centres escolars. Un és el pati de l’Escola Ramon Casas, al districte de Sants-Montjuïc, que obrirà a partir d’aquest dissabte, 12 de gener, mentre que l’Escola La Farigola del Clot ho farà diumenge, 13 de gener. Està previst que durant el mes de gener s’obri un pati més que funciona amb aquest servei a l’Institut Pau Claris, del districte de Ciutat Vella. En total ja sumaran 64 patis oberts a Barcelona.