En poques hores s'han acabat d'enllestir tots els preparatius de la festa. A mitja tarda, ja només queden els últims retocs, i comprovar que tot funciona correctament. Els organitzadors d'aquesta festa són dels més veterans de la ciutat. El Cap d'Any se celebra aquí des del 1987. Per això ja coneixen el procediment legal que s'ha de seguir. Totes les festes amb més de 2.500 assistents, com és el cas de la del Poble Espanyol, necessita el vistiplau de l'Ajuntament. Per això, els tècnics corresponents de cada districte, acompanyats de bombers i Guàrdia Urbana, ja han revisat que se segueix la normativa. Un dels requeriments més importants és que hi hagi suficients sortides d'emergència i estiguin senyalitzades correctament. Però a banda de locals d'oci com aquest, que obren tot l'any, no s'ha organitzat cap macrofesta en pavellons o centres cívics. Així que no es repetiran imatges com aquestes, d'un Cap d'Any a l'Estació de França. Precisament, els empresaris de l'oci nocturn fa temps que es queixaven de la competència deslleial d'aquestes revetlles. XAVIER DE BALAGUER, membre de la patronal FECASARM "Si algú vol entrar que compleixi amb la normativa." Tot plegat ha fet que hi hagi menys festes de Cap d'Any. Però això tampoc no està beneficiant gaire les discoteques. De moment, s'han venut menys entrades anticipades. Són poques les sales que ja han penjat el cartell de complet. No és el cas del Poble Espanyol. Els organitzadors asseguren que les entrades ja estan exhaurides.

Tot i que de moment moltes discoteques han venut menys entrades, els empresaris confien en els clients d’última hora. Això sí, hauran de pagar de mitjana entre 5 i 10 euros més. El Poble Espanyol, en canvi, ha exhaurit totes les entrades.

La de la plaça de Catalunya serà segurament la celebració més multitudinària de Cap d’Any. A la resta de Barcelona no s’ha organitzat per avui cap macrofesta. Una situació que contrasta amb la d’anys anteriors, en què pavellons i poliesportius es convertien en pistes de ball improvisades. Des del sector de l’oci nocturn apunten que l’enduriment de la normativa i els estrictes controls han fet que molts organitzadors es facin enrere.

Fa mesos, tècnics de l’Ajuntament, acompanyats per agents de la Guàrdia Urbana i dels bombers, van començar a revisar els locals on es fan revetlles. Revisen, entre altres coses, que hi hagi les sortides d’emergència que marca la llei i sobretot, que no estiguin obstaculitzades. La llista de requisits, però, és molt més llarga.  Unes exigències que, segons la Guàrdia Urbana, han fet que alguns empresaris prefereixin organitzar les festes en d’altres punts de l’àrea metropolitana.