Una mica de nervis durant l'últim repàs de la coral Musicart. A la sala del costat hi havia la coral Sinera dels Lluïsos de Gràcia. Són les dues corals joves que han participat en el dotzè Concert de Nadal de la Gent Gran. FRANCESC CONESA, cantaire de la coral Paraguai - Perú "Sempre ho haviem fet nosaltres i avui hi ha els nanos, està molt bé, la joventut. Sembla que siguin els néts." MONTSERRAT MENESES, directora musical de la cantata "La idea era que dalt de l'escenari estiguessin representades les quatre generacions; és per això que hi ha el cor de la gent gran, els nens, els joves i els adults, que queden representats pels músics." I és que enguany s'ha volgut potenciar la solidaritat entre les generacions. Era un dels reptes de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu, que conclou amb aquesta cantata intergeneracional dedicada a Pau Casals. CARLOTA BALDRÍS, autora de la música de la cantata "Aleshores passa pels quatre elements: el foc, la terra, l'aigua i l'aire; en realitat, fins que no tinguem l'equilibri d'aquests quatre elements no hi haurà la pau." Una cantata on, per cert, no ha faltat el rap de Poker d'Asos i More.

La cantata s’anomena ‘Cantem per la pau’, un text de Joan Descals. L’adaptació i la música ha anat a càrrec de Carlota Baldrís, amb la direcció musical de Montserrat Meneses. Una cantata dedicada a Pau Casals que s’ha estructurat en quatre blocs, cada un dedicat a un dels elements essencials: foc, terra, aigua i aire. També hi ha tingut un paper rellevant l’audiovisual i el rap.

A l’escenari s’han trobat quatre generacions formades per la gent gran que cada Nadal fan la cantata i que enguany han cantat acompanyats d’un cor infantil format per les veus blanques de la coral Musicant, un cor jove format per la coral Sinera i els adults que han estat representats pels músics.

Un concert que ha servit perquè l’Ajuntament clogui l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat entre Generacions 2012, que ha comptat amb activitats diverses al llarg de l’any.