L’objectiu de l’equipament, que serà de gestió publicoprivada, és dotar d’eines els creadors i emprenedors perquè puguin accedir als mercats i establir contactes amb les empreses. Per a això, l’equip que gestioni el nou centre impulsarà tres àrees. Una d’aquestes serà perquè els creatius provinents de diferents àmbits experimentin amb noves tecnologies i tècniques creatives (R+D+i); una altra cercarà oportunitats de mercat a escala local i global i, finalment, n’hi haurà una altra més dedicada a obrir el Canòdrom a la ciutadania i potenciar el “networking” entre els participants. Hi haurà un equip comercial que oferirà els serveis dels creadors als mercats. La proposta es debatrà ara en comissió perquè la resta de grups municipals hi puguin fer esmenes o aportacions.

Adaptar l’espai del Canòdrom, un edifici catalogat de 1.300 m2 de superfície dissenyat el 1960, costarà com a màxim 1.300.000 euros. El govern municipal vol fer-hi un espai de cotreball per als creadors, un plató per a la creació audiovisual, una sala d’actes i un espai de 250 m2 per a esdeveniments (que es pugui dividir en dos amb un separador), a més de vestidors, magatzem i les oficines dels responsables de la gestió de l’equipament. També hi haurà un bar amb graderia, que servirà de zona de descans i intercanvi d’idees entre els creadors.

L’antic Canòdrom Meridiana és de propietat municipal des de l’any 2010. L’Ajuntament havia cedit l’espai a la Generalitat perquè hi ubiqués un centre d’art contemporani vinculat al MACBA. Però, amb els canvis de govern, el projecte va quedar aturat i ara l’espai està mig restaurat, però buit. Els veïns del Congrés i els Indians han reclamat en diverses ocasions que s’acceleri la rehabilitació del Canòdrom com a equipament per al barri.