JAVIER AGUIRRE, entrenador del RCD Espanyol "Necesitamos como agua de mayo un resultado. Como el siguiente es en Granada, ahí hay que buscarlo el resultado. ¿Jugar bien? Claro, jugando bien está más cerca conseguir resultados, vamos a intentar hacerlo lo antes posible. "Con la cabeza y con el corazón y con lo que le sigue, para abajo, sí, este equipo se tiene que salvar y nos salvaremos." "Lo sufrí, lo sufrí como entrenador. Es una olla a presión cuando la gente está enchufada, está con el equipo, eso me gustaría verlo desde ya. Esa es la ilusión a la que hay que invitar a la gente, que se ilusione nuevamente con su equipo, que el equipo se ilusione nuevamente, que haya una comunión."

Javier Aguirre és conscient de la situació de l’Espanyol, però vol començar de zero una nova etapa amb la salvació com a únic objectiu. El tècnic mexicà creu que l’equip s’ha de salvar i que es salvarà, segons ell mateix “amb el cap, amb el cor i amb de més avall”. El nou entrenador espanyolista vol aprofitar l’estadi de Cornellà-el Prat, del qual destaca que és un “olla a pressió”.

Aguirre sap que l’equip necessita una victòria immediata per tal de començar a superar la situació i ja ha comentat que, encara que no coneix el català, intentarà aprendre’l.

 

Javier Aguirre afrontarà la quarta experiència com a entrenador en el futbol espanyol. Després d’entrenar a Mèxic (fins i tot va ser el seleccionador del país), Aguirre, “El Vasco”, va estar en tres clubs de la Lliga Espanyola, amb experiències força diferents. En detallem algunes de les dades més destacades:

Osasuna (2002-2006): Aguirre havia jugat a Pamplona en la seva etapa com a futbolista i el primer equip que va entrenar a Espanya va ser l’Osasuna.  L’entrenador mexicà va aconseguir que un equip dels considerats petits tingués ressò i aconseguís fites molt importants, com la final de la Copa del Rei, la classificació per a la prèvia de la Lliga de Campions i la participació en la copa de la UEFA.

At. Madrid (2006-2009): Javier Aguirre va aconseguir que el club matalasser tornés a Europa 10 anys després després de classificar l’equip en setena posició i disputar la Intertoto. La segona temporada va ser millor, perquè l’Atlètic de Madrid va acabar quart i va jugar la prèvia de la Champions. En la tercera temporada, va passar aquesta eliminatòria i va tornar a la primera competició continental 12 anys després. El 3 de febrer de 2009, Aguirre va ser destituït, tot i haver fet una bona primera volta.

Saragossa (2010-2011): L’entrenador va arribar un 18 de novembre per salvar l’equip que era cuer de la taula (igual que ara l’Espanyol) i va aconseguir l’objectiu amb un final de Lliga dramàtic. La segona temporada no va començar tan bé i amb l’equip últim classificat va ser cesat del càrrec el 30 de desembre de 2011.