David Fernàndez va dir que si finalment Mas no convoca la consulta, “serà el frau més gran des de la dictadura”. El diputat electe de la CUP va dir que la consulta ve avalada per una majoria molt important del país i va demanar que sigui operativa i permeti als ciutadans dotar-se d’instruments per poder-se governar.

Segons Fernàndez, Catalunya viu immersa en una triple crisi: política i institucional, sòcioeconòmica i la crisi desfermada per la voracitat dels mercats. El candidat de la CUP va explicar que les seves propostes en aquest àmbit són negar el pagament del deute il·legítim i nacionalitzar recursos. Fernàndez creu que el millor de la situació actual de crisi “ha estat la força de la gent del carrer”, i no descarta arribar a acords puntuals amb altres formacions: “La política es forja al carrer, però al Parlament es pot arribar a acords“, va dir.

Combatre el frau fiscal i posar fi als indults

Els presumptes casos de corrupció que esquitxen la classe política catalana són, per Fernàndez, la prova que cal fer reformes. Especialment a l’hora de combatre la corrupció i crear mecanismes per apartar els imputats dels càrrecs públics. El diputat electe de la CUP va posar exemples de persones que van denunciar casos de corrupció i els van acabar robant informació, com el Grup Municipal d’ICV-EUiA a Sabadell o l’exregidora de l’Ajuntament de Barcelona Itziar González.