L’arquitecte Antoni Gaudí va signar el final de les obres de construcció de la Casa Milà el 31 d’octubre de 1912. Per commemorar aquest centenari, La Pedrera ha organitzat tot un seguit d’activitats que s’allargaran fins a mitjan desembre. L’exposició “Les altres Pedreres. Arquitectura i disseny al món a principis del segle XX” es pot visitar a La Pedrera fins al proper mes de febrer.

Avui tocava obrir les portes de l’edifici, un dels més singulars de la història de l’arquitectura, a tots els ciutadans interessats a conèixer-lo per dins. L’accés ha estat gratuït des de les 9 fins a les 17 h. La gran afluència de públic ha fet que la cua per entrar s’enfilés pel passeig de Gràcia fins arribar, en alguns moments, al carrer del Rosselló. Per alleugerir l’espera, hi ha hagut actors de teatre fent jocs malabars i interactuant amb el públic de la cua.

A més, a les 12 h, els castellers de Les Roquetes hi han fet una actuació. Han enlairat en total set castells i també un pilar de quatre dins del pati del passeig de Gràcia. Ahir a la tarda, els gegants de La Pedrera van ballar i van fer una cercavila pels carrers dels voltants, acompanyats pels gegants modernistes de la província de Barcelona i seguits per una corrua de gent i de nens que ballaven i aplaudien l’actuació dels gegants.