Kutxabank ha estat l'entitat financera més contundent. El president d'aquest banc ha donat instruccions perquè suspengui de forma immediata totes les execucions hipotecàries fins que hi hagi una nova regulació sobre els desnonaments. La mesura afecta les hipoteques sobre primers habitatges. Una altra entitat basca, Caja Laboral, ha assegurat que la seva intenció és evitar l'execució hipotecària. Diu que durant la crisi no ha activat cap procés de desnonament traumàtic i que prioritza la renegociació amistosa del deute mitjançant l'allargament de terminis. Per la seva banda, Bankia s'ha centrat en les xifres. Ha explicat que a tot Espanya s'han adequat les condicions de 80.000 préstecs i s'han acceptat 4.300 dacions en pagament. També s'ha sumat al debat el Banco Popular. Ahir, el president de l'entitat, Ángel Ron va explicar en junta d'accionistes que s'han renegociat 50.000 hiopteques i que només s'ha desnonat un client. Ron ha estat el més reticent a una possible modificació legislativa. Creu que la nova normativa podria premiar l'impagament i dificultar la recuperació econòmica.

El president de Kutxabank, Mario Fernández, ha anunciat que l’entitat suspendrà “de forma immediata tots els procediments d’execució hipotecària” fins que hi hagi una nova regulació sobre els desnonaments. La mesura afecta les hipoteques sobre primers habitatges. Caja Laboral Ipar Kutxa també s’ha pronunciat en aquest sentit i ha dit que la seva intenció és evitar l’execució hipotecària. L’entitat assegura que durant la crisi no ha activat cap procés de desnonament traumàtic i que prioritza la renegociació amistosa del deute mitjançant l’allargament de terminis.

Bankia ha explicat que des que va començar la crisi s’han adequat les condicions de 80.000 préstecs i l’entitat ha acceptat 4.300 dacions en pagament. També ha fet un repàs dels números el president del Banco Popular. Diu que l’entitat ha renegociat 50.000 hipoteques i que només ha desnonat un client. Ron ha estat el més reticent a una possible modificació legislativa. Creu que la nova normativa podria premiar l’impagament i dificultar la recuperació econòmica.