Els veïns de Vallvidrera ja s'han acostumat a veure aquest cartell a les escales del funicular. És la quarta avaria del servei en poc menys de 10 dies i els usuaris ja en comencen a estar cansats. "Cada dos per tres s'espatlla això." "Ara fa uns quants dies que sovint s'averia. I ara no sé què passa." Des de primera hora del matí, els tècnics estan treballant per reparar-la i de moment, no saben quant trigaran a arreglar-la. Ferrocarrils de la Generalitat ha posat en marxa un servei alternatiu de busos i taxis llançadora. Una solució provisional que, a molts, els suposa perdre més temps. "És incòmede. El tren triga molt més..." "El problema el tenen, sobretot, els veïns que viuen al voltant de la carretera de les Aigües. El funicular és un dels pocs mitjans de transport que tenen per arribar a casa seva." Cada cop que s'avaria el funicular han d'esperar que els pugi un taxi perquè l'autobús no passa pels carrers estrets que estan sense asfaltar. Des de Ferrocarrils de la Generalitat neguen que el servei tingui més avaries del normal. Diuen que sovint la culpa la té el sistema de seguretat, que és massa sensible i atura el servei a la més mínima incidència.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa un servei alternatiu de busos i taxis llançadora entre Vallvidrera i Sarrià. És el mateix dispositiu que es posa en marxa quan hi ha una avaria. Tot i això, els veïns diuen que és més lent i que sovint acaben perdent la connexió amb el tren.

Amb la d’aquest dimarts ja són 15 les avaries del funicular en el que va d’any. A això cal sumar-hi les obres de manteniment que s’hi van fer durant el mes d’agost, que van obligar a tallar la línia durant quatre dies.  Els veïns tenen la sensació que el funicular arrossega problemes des de fa temps. Ferrocarrils de la Generalitat, però, ho nega. Assegura que sovint el motiu de les incidències és el sistema de seguretat tan delicat, que bloqueja el servei a la més mínima incidència.