"Manos arriba, esto es un atraco" CELESTINO SÁNCHEZ, iaioflauta "Si volem fer una cosa ho podem fer. I això no ho fem parlant si no ho demostrem" PILAR GONZÁLEZ, "iaiaflauta" "Estamos dando dinero a los bancos que son los que nos estan robando a los demás. Es una injusticia tan grande." "Estos yayos no se callan" MARIA TERESA CABALLER, "iaiaflauta" "Van saliendo pequeños grupos en diversas ciudades i eso va haciendo que poco a poco, gotita a gotita, vamos haciendo nuestro camino." JUAN JOSÉ SEGURA, "iaioflauta" "Y sobre todo, aunque muchos de nosotros lo tenemos más o menos solucionado, nuestros hijos, nuestros nietos, se van a encontrar con un panorama." VICENT BARBER, "iaioflauta" "Volem parar aquest atac del capital, això és una revolució capitalista. Volen agafar tot el que hem aconseguit durant 40 anys." MARTA SIBINA, editora de la revista 'Cafè amb llet' "Ens declarem independents de l'oligarquia financera i de les institucions al seu servei."

Els “iaioflautes” han baixat per la via Laietana sense que la Guàrdia Urbana hagi hagut de tallar la circulació. Aquest 27-O s’han trobat “iaioflautes” de diferents ciutats espanyoles i l’objectiu era que dos representants del col·lectiu fossin rebuts per algun membre del govern de la Generalitat. Una fita que no ha estat possible.

Els “iaioflautes” s’han enfrontat amb els Mossos d’Esquadra que custodiaven l’entrada al Palau de la Generalitat i dos d’ells han acabat caient a terra. Un d’ells era Celestino Sánchez, un dels líders del moviment, que ha denunciat que l’havien agredit. Segons els Mossos, no s’ha produït cap incident greu i cap persona n’ha resultat ferida.

Després, els manifestants han decidit no moure’s de la plaça de Sant Jaume després de la lectura del manifest, que ha anat a càrrec de Marta Sibina, de la revista ‘Cafè amb llet’. Els dos editors d’aquesta revista de Girona, que des de fa anys denuncia irregularitats en la gestió de la sanitat catalana, han estat recentment condemnats a indemnitzar amb 10.000 euros el president del consell rector del Parc de Salut de Barcelona, Josep Maria Via, “per vulnerar el seu honor”, segons el jutge.