Aquest diumenge a L’Auditori, el festival Munt de Mots ha ofert un espectacle en què s’ha combinat narració oral i música, tot plegat inspirat en contes d’autors contemporanis. És només una de les 40 activitats incloses a la programació d’aquesta tercera edició. Promogut pel Centre Cívic Pati Llimona i l’Associació Munt de Paraules, amb el festival Munt de Mots es consolida com a aposta per promoure l’art de la narració oral a Barcelona. Les prop de 200 activitats realitzades en les edicions anteriors van comptar amb la participació d’uns 5.000 espectadors en total.

Aquest any el festival s’ha proposat implicar el públic fent-lo participar de l’art de la narració. Per això, dijous al vespre (20 h) tothom qui vulgui es pot acostar al Centre Cívic Pati Llimona i pujar a l’escenari a explicar un conte de l’escriptor barceloní Pere Calders, de qui enguany es commemora el centenari del naixement. Per narrar contes d’altres autors, pots anar dimarts a les 19.30 h a la Farinera del Clot, on hi ha una sessió oberta de l’espai Narrín Narrán.

L’activitat més internacional del festival és el Cuentae Linguae, una sessió de contes en francès, alemany, euskera o llengua de signes. Aquest espectacle políglota, que va ser una experiment de la primera edició, ha esdevingut una de les sessions de més èxit del Munt de Mots.

Malgrat que les activitats del festival van començar dissabte, la inauguració es fa aquest dilluns al Teatre Romea, amb la participació d’alguns dels rondallaires que participen en aquesta edició, com Linsabel Noguera (Veneçuela), Mercedes Castro (Costa Rica), Maricuela (Aragó) i Jordi Roura (del grup català Ara Va De Bo).