El tancament del Parc Güell s’ajorna a l’any que veActualitzat el 16.10.2012 a les 12:54

El govern municipal retarda fins a principis de 2013 el tancament a turistes de la part monumental del Parc Güell i el cobrament d'entrades. Així ho ha confirmat aquest dimarts a la Comissio de Cultura de l'Ajuntament la regidora de Gràcia, Maite Fandos, a instància de l'oposició.

Fandos ha dit que el govern treballa encara en la proposta de com tancar la zona i quina fórmula aplicar per a la compra d’entrades, un sistema que en principi estava previst posar en marxa aquesta tardor. Tots els grups de l’oposició han demanat celeritat al govern per trobar solucions a la massificació del Parc Güell. Segons dades que ha donat l’Ajuntament, el parc va rebre de mitjana al juliol 25.000 visites diàries, de les quals, el 97.6% eren turistes.

A la Comissió de Cultura d’aquest dimarts, Maite Fandos ha afirmat que vol presentar la proposta als veïns els propers mesos i després traslladar un informe en comissió municipal per debatre’l. La regidora també preveu posar en marxa el cobrament d’entrada a principis de 2013, una vegada el pla estigui tancat i sigui una època de menor pressió turística.

Pel que fa a l’entrada gratis dels barcelonins, ha d’avalar-se jurídicament, ja que una normativa europea impedeix discriminar entre ciutadans europeus. L’Ajuntament encara estudia dues vies que Fandos no ha concretat, però ha insistit que amb els veïns del parc no hi ha d’haver cap problema perquè hi entrin de forma gratuïta i que el consistori els enviarà una entrada perquè accedeixin sense pagar.

Transcripció del vídeo

Notícies relacionades

Etiquetes

, ,

Comentaris

 • 5 | RODRIGO ARROYO NEGRETE / 24.09.2013 / 18:05

  No, me lo creo??? 16 esferas de piedra, a parte de bancos originales han sido rotos por alguna empresa a la que el ayuntamiento le ha dado la concesión para remodelar el camino de la plaza de la Natura en Noviembre de 2o12 (Directa 325-10/07/2013) (antes habían 150 esferas ahora 134) y ni partidos políticos ni medios de comunicación tienen el valor de denunciarlo (todo documentado en fotos , videos etc.).
  Que el Ayuntamiento quiera cerrar un parque por conservación, después del destrozo que están haciendo indigna.
  Seamos serios

 • 4 | Daniel / 18.10.2012 / 11:55

  El Park va ser una donació a la ciutadania i tothom i totdon ha de tindre accés sigui d’on sigui. Com a Park Públic què és no ha de generar diners, com no ha fá cap altre, ni és cap obra d’art. ÉS UN PARC PÚBLIC I OBERT PER TOTES LES PERSONES HA DE ESTAR.
  Si es tanca vindran els mateixos turistes però al final pagarem tots, com diu la normativa europea.
  La Coordinadora de Entidades del Park Güell encara què diu que no vol el tancament a la seva web, desprès per la esquena de totes les entitats es posa d’acord amb l’Ajuntament per tancar-lo.

  Sort tenim que s’ha creat la Plataforma Defensem el Park Güell que té les coses clares i un únic objectiu. NO AL TANCAMENT!

  http://defensemparkguell.wordpress.com/dona-suport/

 • 3 | Salvador Barrau / 17.10.2012 / 01:28

  Voldria manifestar el següent: Cal la paificiació de les visites i del flux equilibrat dels turistes de forma sostenible i respectuosa. Els veïns no han de perdre els drets adquirits en el Park després de la seva donació a la ciutat. Cal preservar el patrimoni arquitectonic i artistic del parc que visiten un 84 % de turistes i un 16% de veïns i gent de casa nostra. Finalment els veïns volen arribar a formar part de les decisions que afectin els usos i les valoracions pel manteniment del park.
  Els veïns són els ciutadans que pateixen aquest be de Déu que comporta beneficis i riquesa a la ciutat, tot i que els barris no gaudeixen d’aquest beneficis ni benestar.

 • 2 | RODRIGO ARROYO NEGRETE / 16.10.2012 / 23:34

  Desde la Coordinadora de Entidades del Park Güell, que llevamos presentadas 18.596 firmas y se tienen 2000 más a punto de ser presentadas en contra del cierre y pago por la entrada en el recinto ( en su mayoría vecinos) a parte de 50 entidades vecinales, nos preguntamos ¿como es posible los partidos políticos que nos representan no tienen esto en cuenta? (y eso que somos nosotros los vecinos que nos beneficiaríamos de la gratuidad de la entrada)
  La denominada masificación es fácil de regular, si se quiere controlar, es ponerse de acuerdo con las operadoras de las agencias de viajes para que vengan a diferentes horas y días, o porque no anunciar en los paneles informativos de los autobuses, metro ect. Park Gúell completo.
  Se ha de tener en cuenta el Parque Güell fue una donación de la familia Güell, con la condición de que lo usara y disfrutara cualquier persona y como parque público así debe de ser.
  No sólo que lo podamos disfrutar los vecinos, los vecinos estamos en contra de este privilegio, los parques son de todos.
  ¿No será están pensando en los beneficios que el parque puede aportar?
  A tener en cuenta en Noviembre entra en vigor la tasa turística, que dejara a las arcas jugosos beneficios.(Pagar de 0,50 a 3,00€ por pernotar en los hoteles dependiendo de de la calidad del mismo)

  Rodrigo Arroyo Negrete
  Coordinadora de Entidades Park Güell

 • 1 | bego / 16.10.2012 / 20:03

  Una manera molt fàcil d’aturar la massificació es fer cumplir la normativa de la generalitat, on diu que als monuments declarats patrimoni només poden fer visites guiades les persones amb l’habilitació que dona la generalitat i els professors.

Normes d'ús

Els comentaris publicats expressen l'opinió dels usuaris, no de BTVNOTÍCIES.cat

S'eliminarà qualsevol comentari ofensiu, contrari a les lleis vigents o fora del tema de la notícia.