El que normalment és un dels epicentres del tursime a la ciutat...s'ha convertit en un punt de trobada per a molts barcelonins. Tots ells, esperant que la Sagrada Família s'il·luminés d'una manera ben especial. "Jo espero veure llums i colors i moltes coses." "Espero que sigui una cosa diferent del que fan sempre i a sobre sent les festes de la Mercè." "Com que vivim aquí al costat hem portat les cadires, sempre que fan alguna cosa a la Sagrada Família sempre venim." "Hem vingut amb els dos petits a veure l'espectacle de llum i a veure si els agrada, jo crec que sí." S'apaguen els llums i comença l'espectacle. "Són 16 els projectors que fan possible aquest espectacle, anomenat "Oda a la vida". És un dels espectacles més espectaculars que Mont-real, la ciutat convidada, ofereix a Barcelona." Sobre les formes modernistes de la Sagrada Família s'explica la història de la Creació, amb el mar, la terra o el sol com a protagonistes. Després de l'espectacle, sembla que les expectatives s'han complert. "Quan hi havia els ocells i queia l'aigua allò m'ha agradat molt." "Per un moment pell de gallina perquè semblava que la Sagrada Família queia." "Això de l'aigua preciós i la terra i el bosc...és una cosa..." "El de tres anys s'ho ha estat mirant amb atenció i li ha agradat, sí sí" Un repte tecnològic que ha volgut homenatjar l'arquitecte Antoni Gaudí.

Els creadors de l’espectacle ‘Oda a la vida’ l’han concebut com un homenatge a Antoni Gaudí i la seva gran obra, sobre la qual es fan les projeccions. És per això que les formes naturals com l’aigua, el bosc o els ocells, que tant van inspirar el genial arquitecte, també es poden veure ara projectades a mida gegant sobre la Sagrada Família.

Per fer-ho possible, el muntatge fa anar simultàniament 16 projectors i 25 fons d’il·luminació motoritzades, tot controlat mitjançant 13 ordinadors. Després de l’èxit de públic de la primera nit, la representació es pot veure encara les nits de dissabte i diumenge, a les 21, les 22, les 23 i les 00 h.