Les altes temperatures han avançat la recollida a les vinyes de Can Calopa. Els terrenys són propietat de l'Ajuntament i els porta la cooperativa l'Olivera, que treballa amb joves amb discapacitats. Enguany la collita és de molta qualitat: ha plogut poc i els ceps han tingut poques malalties. Un cop collit, s'entra al celler i es passa el raïm per la derrapadora. "Això no ens interessa que entri al dipòsit perquè dóna uns gustos més amargs i àcids. Llavors aquesta màquina separa els granets, d'aquesta rapa". El most passa 15 dies en dipòsits d'acer inoxidable i després reposa a les barriques de roure durant dotze mesos. Al cap de l'any s'obtenen uns 12.000 litres de vi de les varietats syrah i garnatxa. Aquestes vinyes tenen 10 anys però la tradició es remonta al segle XVII. ROCÍO SÁNCHEZ, enginyera agrònoma "La prova que aquí hi havia vinya abans de la fil·loxera és que nosaltres al celler hi tenim encara una premsa antiga, existeixen documents que expliquen que tota aquesta zona era vinya." Són vins exclusius: es serveixen en actes oficials que organitza el consistori barceloní i no estan en venda.