"Los trabajadores de metro tenemos que dar un puñetazo encima de la mesa y no permitir lo que quieren hacer con nuestro salario." I així ho han fet. Els treballadors del metro han aprovat, en una votació a porta tancada, anar a la vaga. El resultat ha estat unànime. Pràcticament tothom ha votat a favor de fer vaga al metro en dues dates assenyalades. La primera, el 17 de setembre, afegint-se a la vaga de transports ferroviaris convocada en l'àmbit estatal. I, la segona, el 24, l'últim dia de les Festes de la Mercè, coincidint amb activitats que mouen milers de persones, com el Piromusical. "El motiu que els ha empès a prendre aquesta decisió és la reducció de més d'un 7% del sou, que els va anunciar ahir TMB. Una retallada que s'empara en el decret llei que preveu la reducció salarial dels treballadors públics." Un decret llei que els treballadors del metro consideren que no els hauria d'afectar perquè no són funcionaris. Asseguren, a més, que ni tan sols hi ha lloc per a la negociació. "La negociació és impossible. Un reial decret o s'aplica o no s'aplica. I nosaltres volem que no s'apliqui." Si se'ls acaba aplicant la retallada, els sindicats del suburbà ja han avançat que no es quedaran de braços plegats. Tot i que descarten optar per la via judicial, asseguren que hi haurà més mobilitzacions.

Només fa unes hores que l’empresa TMB ha anunciat al personal de metro una rebaixa del sou d’un 7,14%. Una retallada que s’aplicarà en sis mensualitats i a partir d’aquest setembre. Els treballadors han votat en dues assemblees a les Cotxeres de Sants fer una aturada doble. La majoria, uns 900 treballadors, hi han votat a favor.

La baixada de sou s’emmarca dins del reial decret sobre les mesures d’austeritat del govern central que preveu la reducció salarial dels treballadors públics. El Comitè d’Empresa de Metro de TMB considera que no són part afectada d’aquest reial decret i que per tant no se’ls hauria d’aplicar la baixada de sou.

El Comitè d’Empresa de Metro de TMB ha lliurat aquest divendres (l’endemà de la votació) la convocatòria oficial de vaga al Departament d’Ocupació, que establirà els serveis mínims.