El canvi del terra és l'exemple més clar de l'estat actual de les Galeries Maldà. La meitat, estan reformades, però l'altra meitat manté les instal·lacions antigues. Un canvi substancial que es deu a les desavinences entre els diferents propietaris. No es van posar d'acord en el moment de fer les reformes, i un d'ells va decidir tirar-les endavant en solitari. Les obres van començar ara fa un any amb l'objectiu de posar al dia unes galeries obsoletes. Teòricament no havien de durar gaire però a dia d'avui encara continuen. La remodelació s'ha de fer a tota la galeria però encara no se sap quan es reformarà l'altra part ni quan s'acabaran els treballs. Una incertesa que està afectant els comerciants. FRANCISCO OCAÑA, president de l'Associació de Comerciants de les Galeries Maldà "Llevamos un año que esto económicamente no funciona... porque aquí hay una decadencia... No entra nadie." Aquest és el panorama actual. Més del 25% de les botigues estan tancades. Però la polèmica està ara en un mur que s'ha aixecat enmig d'una de les galeries i que els comerciants desconeixen quina funció té. La Magda té la botiga just al costat de la nova paret i assegura que, des que la van aixecar, ha perdut molts clients. MAGDA PLA, propietària de la botiga Policlínica de Bebés "La gent de pas no passa. Arriben fins a l'entrada del passadís de baix i quan veuen la paret tomben perquè a més no hi ha cap més botiga en aquest passadís. La vigília de Nadal vaig fer 7 euros. En una vígilia de Nadal. Quan aquí érem 4 i 5 persones per despatxar..." La seva botiga té gairebé 70 anys d'història. La va obrir la seva mare i es dediquen a reparar nines, una feina única a Barcelona. Ara, però, amb aquesta situació, la Magda es veu obligada a marxar. MAGDA PLA, propietària de la botiga Policlínica de Bebés "Sí que és dur haver de marxar... En aquell racó d'allà em canviaven a mi i no vaig néixer aquí per una hora, sinó hauria nascut aquí... Hi tenim molts records i moltes coses però bé, la vida és així." Diu que aquí ja no té futur i per això al setembre s'instal·larà en un altre local del barri.

Ara, però, la polèmica es troba en un mur que s’ha aixecat enmig d’un passadís. Els comerciants no entenen perquè s’ha col·locat aquesta paret i asseguren que no han estat informats.

La més perjudicada és la botiga Policlínica de bebés que ha quedat amagada al costat de la paret. La seva propietària assegura que ha registrat una caiguda de les vendes de més del 50% i per això es veu obligada a marxar. Es traslladarà en un altre local al setembre.