Res no fa pensar que sigui un casal d'estiu especial. L'única diferència són les dates. Aquest casal es fa durant el mes d'agost. Feia set anys que la Fundació Pere Tarrés no organitzava aquesta activitat. Però asseguren que les necessitats de les famílies han canviat amb la crisi econòmica. La demanda d'aquests serveis és cada vegada més gran. STEFANO ABBATE, coordinador del casal de la Fundació Pere Tarrés "Los niños atendidos cada dia han aumentado un 20% durante el curso. Hemos visto que era necesario un espacio asi en el mes de agosto, porque cierran los espacios ordinarios donde los niños puedan ser atendidos de una manera sana y educativa." Els 65 infants que participen d'aquest casal al barri del Raval, provenen de famílies en risc d'exclusió o que estan passant per dificultats econòmiques. De fet, l'import del casal d'estiu l'assumeix la Fundació, amb diners de l'Administració i de donacions anònimes. Les famílies només paguen un preu simbòlic per fer ús del servei. VICTOR MIGUEL FORNER, monitor d'activitats de lleure "Es una opció i una alternativa per a molts nens que ja sigui per necessitats econòmiques o perque els pares estan buscant feina, haurien d'estar al carrer amb tots els perills que pot comportar. És una opció que aquest any donem com a nova i com a una bona sortida." En aquest espai atendran durant tot l'agost, infants des dels 4 fins els 15 anys. A més, també han organitzat colònies al llarg de tot el mes en diferents cases de tot Catalunya. De cara l'any que ve, si la demanda no s'atura, ja estudien com augmentar el nombre de places per poder atendre totes les necessitats.

Les activitats de lleure infantil solen acabar el mes de juliol, i molts menors es queden sense res a fer durant l’agost. La Fundació Pere Tarrés n’ha organitzat un durant el mes d’agost adreçat als nens i nenes de famílies amb dificultats econòmiques i risc d’exclusió social.

El 65 infants que acollirà el casal tenen entre 4 i 15 anys, les famílies dels quals només paguen un preu simbòlic pel servei. El cost total de les activitats l’assumeix la fundació, amb diners de l’Administració i donacions anònimes.