RAFAEL SIGÜENZA "Los que tenemos actualmente es un desastre, vamos. Están todos con humedad, medio caídos, apuntalados... Entonces, claro, es un salto cualitativo bastante grande." VÍCTOR MANUEL PERERAS "Llevamos ya once años esperando, o doce... no, casi trece años esperando, desde el 99, y entonces por fin ha llegado la hora en que nos dan las llaves. Estamos supercontentos."

Avui s’han lliurat 35 dels 45 habitatges del nou bloc G1, situat al carrer de Palamós. Els altres 10 també estan adjudicats i s’aniran entregant a mesura que es vagin resolent les expropiacions dels pisos vells i mal conservats on viuen ara els futurs inquilins. Els habitatges tenen entre dues i quatre habitacions (de 57 i 87 m2). Els lloguers van dels 104 als 172 euros i els preus de compra, entre 37.000 i 77.000 euros.

Aquest edifici ha estat construït per l’Institut Català del Sòl, dins del pla acordat l’any 1999 amb l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació de Veïns per substituir prop de 900 habitatges que havien quedat obsolets. Des del 2003 fins ara s’han lliurat un total de 490 pisos nous als carrers de Chafarinas, Aiguablava i Palamós. L’Ajuntament es fa càrrec de les obres d’urbanització de tot aquest sector, incloent-hi el soterrament de les línies d’alta tensió, tot plegat amb cofinançament dels fons europeus FEDER i URBAN.