Ara només les veiem a les peixeres de l'Institut de Ciències del Mar, on els experts les han reproduït en captivitat per estudiar-les. Aviat, però, les meduses podrien arribar al litoral de Barcelona. I a més, segons les previsions, en grans quantitats. JOSEP MARIA GILI, professor d'investigació del CSIC "Les condicions climàtiques i de corrents són condicions marines molt similars a les dels anys 2006 i 2007, quan hi va haver moltes meduses a les platges de tot Catalunya. Ara encara no han arribat, però a diferència dels cins o sis anys anteriors és l'any en què hi ha més probabilitats de tenir aquestes meduses a les platges" Un dels motius n'és la temperatura de l'aigua del mar. Aquest estiu, més alta, a causa de les poques pluges que hi ha hagut durant tot l'any. Els experts, però, asseguren que la seva presència a la costa seria curta i que no cal alarmar-se. JOSEP MARIA GILI, professor d'investigació del CSIC "Si s'activen tots els protocols que tenim engegats amb tots els municipis del litoral de Catalunya, que vol dir treure les meduses de l'aigua només en el cas que estiguin a 100 metres o menys de la zona de bany, amb una mica de sort, al cap de 24 o 48 hores, ja es puguem tornar a la platja" Uns protocols que estableixen juntament amb l'administració els investigadors del Projecte Medusa de l'Institut de Ciències del Mar. Un centre adscrit al CSIC. Aquest any el projecte no ha rebut subvenció a causa de les retallades, però tot i així ha pogut continuar, gràcies en part a la col·laboració d'alguns ajuntaments.

El professor d’investigació del CSIC, Josep Maria Gili, alerta que “les condicions climàtiques i de corrents d’aquest estiu són molt similars a les de l’any 2006 i 2007”, quan hi va haver més meduses al litoral català.

A causa de les poques pluges que han hagut al llarg de l’any, la temperatura de l’aigua és més alta, fet que ajudaria a l’aproximació de les meduses a les platges. Tot i això, els experts remarquen que la seva presència seria breu i, sobretot, que no cal alarmar-se.