L’alcalde Xavier Trias ha presidit l’homenatge, en què també han assistit familiars del jurista. Trias ha afirmat que “és un acte de gran potència democràtica que omple de satisfacció a tots els ciutadans i a tots els demòcrates”. L’alcalde ha lloat la figura del jurista i ha dit que representa “els valors de l’esforç, de la feina ben feta i de l’excel·lència”, uns valors importants per a les noves generacions.

Nascut a Tàrrega l’any 1899, Roca Sastre va estudiar Farmàcia i Dret, i va desenvolupar la carrera professional de jurista. Va participar en la redacció de l’avantprojecte de la Compilació del dret civil especial de Catalunya (1960) i va ser nomenat doctor “honoris causa” per la Universitat de Barcelona.

Història d’un espai

Després de nombroses demandes ciutadanes i alguns sabotatges, l’any 2005 l’Ajuntament va retirar, peça per peça, les restes del monument franquista als caiguts de la Diagonal. A finals de l’any 2010 van començar les obres d’urbanització de la plaça, per convertir l’espai en un jardí. L’arranjament va acabar el març de 2011 i va suposar un cost de 130.000 euros.