És el Mario, el fill de la Vanesa, una aragonesa a qui fa tres anys van haver d'extirpar els ovaris arran d'un càncer. Una vegada més els avenços científícs en reproducció assistida han permès preservar la fertilitat d'aquest dona de 31 anys. VANESA PASTOR "Al principio fue muy duro. Cuando me dieron la posibilitat de congelar los ovócitos para mi fue una felicidad porque tuve la oportunidad, porque mi deseo era ser madre. Y en el momento que me implantaron los ovócitos hasta que no vi que estaba embarazada pues no me lo creía." El 2009 en una ecografia se li va detectar un tumor a l'ovari esquerre que després va ser cancerigen. Pocs mesos després li van comunicar que li havien d'extirpar el segon ovari i va ser en aquest moment quan l'equip de reproducció assistida de l'Institut Dexeus va decidir fer una tractament d'estimulació ovàrica que els va permetre conservar 14 ovòcits a través de la tècnica de vitrificació. PEDRO N. BARRI, Societat Mundial de la Preservació de la Fertilitat "Les tècniques de preservació de la fertilitat permeten avui dia diferents estratègies en funció de l'edat del pacient, i els metges ens hem d'espavilar a oferir solucions individualitzades i ràpides." Actualment, l'Institut Dexeus té criopreservats ovòcits i teixit ovàric de 88 dones a qui farà tractaments similars de forma, de moment, totalment gratuïta.

Tot just després de diagnosticar-se-li un càncer, la Vanesa, una aragonesa de 31 anys, va ser sotmesa a un tractament d’estimulació ovàrica que va permetre conservar 14 ovòcits a través de la vitrificació. Després se li van extirpar els ovaris i al cap de dos anys, un cop ja superat el càncer, ha pogut fer realitat el seu somni, ser mare.

Actualment, l’Institut Dexeus té criopreservats ovòcits i teixit ovàric de 88 dones a qui farà tractaments similars, de moment, totalment gratuïts.