500.000 dòlars per realitzar un curt al costat de dos mites de Holywood, Ridley Scott i Michael Fassbender. Es diu aviat, però per als participants al Your Film Festival és una oportunitat única. DAVID VICTORI, director de 'La Culpa' "Aquest premi, lògicament, el que et dóna és l'oportunitat de treballar al costat de gent de la qual pots aprendre'n molt i de la qual pots fer un salt de qualitat molt important. No és el mateix fer-ho tu pel teu compte com a director, que tenir al costat una persona que és un mite vivent." Per aconseguir-ho, el director David Victori ha presentat el curtmetratge 'La Culpa'. Un thriller psicològic sobre un home obsessionat en venjar la mort de la seva dona assassinada. "Són 12 minuts en què intento que l'espectador ho passi malament. Passi un moment molt inquietant i es quedi enganxat a la cadira. És el curt que tot director voldria fer. Vaig tenir molta llibertat. Si no t'agrada és perquè no t'agrada com treballo. És un curt en el qual no tinc cap excusa." A 'La Culpa' només li queda un pas per arribar a la gran final. Si és una de les 10 cintes més votades pels internautes es projectarà a la Bienal de Venècia. Allà, un jurat decidirà quin realitzador és el guanyador. Per si de cas, en David ja té pensada la història en què invertiria el premi. "Se'm va ocórrer una idea que quan em va venir al cap vaig pensar, això no ho podré fer mai perquè és ciència ficció i és un entorn complicat a nivell visual de recrear. Vaig pensar home la veritat és que encaixaria molt bé en un curt i a més seria també una manera de fer un curt espectacular ja aprofitant el tamany del premi i l'oportunitat que és." Fins el 13 de juliol fer click en aquest votó pot ajudar en David a convertir aquesta idea en una realitat.

El Your Film Festival és el primer concurs de curtmetratges organitzat per YouTube. Realitzadors de tot el món van enviar més de 15.000 curtmetratges, dels quals un jurat en va escollir 50. Una d’aquestes cintes és ‘La Culpa’, del director català David Victori. Fins al dia 13 de juliol els internautes poden votar al web del festival els films que considerin mereixedors de passar a la final.

Els 10 curtmetratges més votats seran projectats a la Mostra de Venècia. Allà, un jurat, en el qual hi haurà Ridley Scott, escollirà la cinta guanyadora. El premi són 500.000 dòlars per realitzar un curtmetratge, amb Ridley Scott de productor i l’actor Michael Fassbender de protagonista.

David Victori explica que ‘La Culpa’ és el curtmetratge que “tot director voldria fer” perquè ha gaudit de total llibertat i d’un pressupost força alt. Assegura que “és un exercici d’estil” en què els espectadors poden veure la seva manera d’entendre el cinema. “Si no els agrada és perquè no els agrada com treballo”, diu el director.

En cas que guanyés el premi del festival, Victori té la intenció de realitzar un curtmetratge de ciència-ficció.

Fins ara, el cineasta havia treballat d’assistent personal del director Bigas Luna en diversos projectes. També va escriure el guió, juntament amb Sergio Barrejón, del thriller ‘Hijo de Caín’, que s’estrenarà a finals d’any. Actualment, prepara el seu salt al llargmetratge amb Oberon Cinematográfica. A més, va ser seleccionat per la revista nord-americana ‘Variety’ com un dels deu cineastes espanyols a seguir en els propers anys.