La façana acostuma a cridar l’atenció de tots els que s’hi fixen. És la Casa Comalat, un edifici modernista que es va aixecar entre el 1906 i el 1911 en ple centre de la ciutat. L’edifici porta el nom del propietari, el senyor Comalat, un prestador que va encarregar l’edifici a Salvador Valeri i Pupurull (1873-1954), un arquitecte coetani a Gaudí. Els millors artesans de l’època van treballar en l’ornamentació d’un dels edificis més espectaculars del modernisme barceloní.

Hi ha algunes diferències substancials amb altres edificis destacats de l’etapa modernista a la ciutat. Es tracta d’una obra del modernisme tardà, és per això que està concebuda com una casa decorativista, amb molta ornamentació en quasi tots els racons. L’edifici, a més, amaga una planta que conserva tots els elements decoratius originals, així com la cuina i altres espais, i on fins i tot es pot trobar una petita font.

La decoració de ceràmica que es troba a la façana del carrer de Còrsega, així com la de part de l’ornamentació interior, la va realitzar l’artista Lluís Bru i Salelles. Precisament aquesta façana té una particularitat: que tot i tenir formes ondulants i orgàniques pròpies del modernisme, Valeri i Pupurull hi va instal·lar, per primera vegada, persianes.

Pel que fa als vitralls, un dels elements que crida més l’atenció quan s’observa l’edifici des del carrer, els va realitzar l’empresa més important de l’època, Rigalt i Granell, que també va treballar en la decoració del Palau de la Música o la Casa Lleó-Morera, entre d’altres.joia  Una joia que hem pogut gaudir amb aquesta visita que betevé ha pogut fer en exclusiva.