A partir de dimarts, per accedir fins a la Sagrada Família, els turistes hauran de caminar, almenys, durant cinc minuts. És el temps que es triga a arribar al temple des dels espais des d'on s'encotxaran i desencotxaran els autocars. Un dels dos nous punts habilitats perquè els turistes puguin baixar i pujar dels autocars és aquí, a la plaça de la Hispanitat. Fins ara els autocars podien estacionar en aquest punt durant dues hores i, en canvi, a partir de dimarts només podran estar-s'hi durant deu minuts. La nova regulació elimina així les parades a banda i banda de la Sagrada Família i les trasllada a tocar de la Diagonal. Una de les parades serà a la plaça de Neruda, que se suma a la de la plaça de la Hispanitat. En aquests espais els autocars tindran 10 minuts per deixar-hi i recollir els viatgers. MANEL LACALLE, Autocars Gamon Per nosaltres és una mica més de feina però més que per nosaltres per a la gent, que els has de deixar bastant lluny de la basílica. Per a estades de fins a dues hores de durada, els autocars hauran d'utilitzar altres zones d'aparcament a l'avinguda Diagonal amb Consell de Cent, al carrer de Sardenya amb Ali Bei o a l'entorn de la monumental. Per millorar la mobilitat dels grups de turistes fins a la Sagrada Família, s'han eixamplat les voreres dels carrers propers al temple. Aquesta ampliació ha de servir per solucionar el problema d'espai a la zona, en què els visitants hauran de conviure amb les terrasses dels bars. De fet, avui encara continuen els treballs per pacificar el trànsit al voltant de la basílica.

Compatibilitzar la vida quotidiana dels veïns de l’Eixample barceloní amb els centenars de turistes que visiten diàriament la Sagrada Família no és fàcil. En diverses ocasions, els veïns van reclamar solucions als problemes de circulació fet que suposava una gran quantitat d’autobusos turístics al barri.

Finalment, l’Ajuntament va posar fil a l’agulla i al març van començar les obres per, entre altres actuacions, eixamplar les voreres, els xamfrans o els passos de vianants. Poc després, diverses empreses del sector van denunciar l’impacte negatiu que podria tenir aquesta reordenació dels autocars turístics.

Espais per aparcar

L’objectiu és millorar la mobilitat a la zona i garantir la bona convivència entre veïns i turistes. A partir del 5 de juny, només podran accedir a la zona del temple, concretament al carrer de la Marina, els autobusos escolars o de persones amb mobilitat reduïda. Prèviament hauran de reservar la plaça de pàrquing en aquest web i tenir entrada per accedir a la basílica.

La resta d’autocars podran aparcar durant 10 minuts a les dues zones previstes a la plaça de la Hispanitat (vuit places, a la fotografia) i a la plaça de Pablo Neruda amb l’avinguda de la Diagonal (sis places). Després, tindran la possibilitat d’estacionar, durant un màxim de dues hores, en tres espais a l’avinguda Diagonal amb Consell de Cent (vuit places), al carrer Sardenya amb Ali Bei (10 places) i a la plaça Monumental (quatre places). Si han de parar més de dues hores podran fer-ho a l’Estació del Nord (tres places) o a Consell de Cent amb Cartagena (10 places).

A més, s’han ampliat voreres, s’han eixamplat els passos de vianants i xamfrans i s’ha instal·lat una senyalització específica dels itineraris per als turistes.