L'aplicació Barcelona Ahir i Avui permet descobrir la història de més de 150 indrets i monuments de la ciutat. Activant el radar que duu incorporat, t'avisa quan ets a prop d'un d'aquests punts i convida a apropar-s'hi i a consultar una fitxa amb informació i un parell de fotos: una de més o menys recent i una altra d'antiga. Aquesta imatge es pot superposar en pantalla amb què capta la mateixa càmera del mòbil. La realitat augmentada facilita, en aquest cas, veure com ha canviat la Sagrada Família des de 1910 fins als nostres dies. "Ahí está un poco el valor añadido de la aplicación para el móvil: verlo 'in situ', cómo está ahora realmente, la foto hecha. Desde el mismo punto exacto donde lo hizo el fotógrafo hace 130 años." Ugo Manzoni és el creador d'aquest web de fotos antigues de Barcelona, en línia des de l'any 2004. L'aplicació per a mòbils és similar a la que es va llançar fa dos anys a París i després en altres ciutats. L'empresa francesa que l'havia desenvolupat buscava algú que hi aportés el coneixement i les imatges per fer aquesta aplicació a Barcelona. "Y quién mejor que yo, que ya tengo cientos de fotos hechas. Pues aprovechamos su tecnología con mi material. Y hacemos esta simbiosis, que seguro que tendrá éxito." L'aplicació Barcelona Ahir i Avui es pot descarregar des de l'abril per 1,59 € tant a l'iPhone o l'iPad com en dispositius Android. L'Ugo no s'ho planteja com un negoci, sinó més aviat com una nova manera d'apropar els turistes i també els barcelonins a la història de molts racons d'aquesta ciutat.

L’aplicació està disponible des de l’abril i es pot descarregar per 1,59 euros tant a dispositius Apple com Android. Ha estat desenvolupada per l’empresa francesa Geoquestour, que des de fa dos anys ofereix una aplicació similar per veure imatges antigues de París. Després van fer el mateix per a Nantes, Metz i Mont-real. Per a la versió barcelonina, s’han associat amb el creador del web Fotos de Barcelona, Ugo Manzoni.

Un cop descarregada, l’aplicació pot funcionar en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès) per facilitar-ne l’ús per part dels turistes que vulguin conèixer el passat de la ciutat. D’aquesta manera, Manzoni espera donar a conèixer una part del seu fons de milers d’imatges antigues de Barcelona. Les 150 que estan disponibles a l’aplicació van acompanyades de la fotografia que ell mateix ha fet durant els darrers anys des del mateix lloc que en el seu dia va trepitjar Àngel Toldrà Viazo o Lucien Roisin. L’usuari de l’aplicació pot ser guiat per GPS fins a aquest mateix punt i comparar les imatges amb la realitat.