Poden ser una bona alternativa a les guies més convencionals. Aquest matí els bloggers viatgers més actius de casa nostra s'han reunit en el seu congrés. Durant 15 minuts han explicat les seves experiències i de ben segur alguns dels assistents ja estan preparant les maletes. Una dada, quedar-se un any a Barcelona costa uns 14.000 euros, fer la volta al món, en el mateix temps, ens pot sortir per 8.000. MIREIA SALVADOR, viatge365.blogspot.com: "Veus que es facilíssim, que quasi tots son mileuristes, que es molt fàcil fer-ho, i després tornar a la rutina. Jo a la setmana ja estava treballant en el mateix lloc, perquè en el meu cas hem vaig demanar una excedència." I és clar, si es tracta d'una reunió d'apassionats pels viatges, els més actius no es troben precisament a Barcelona. Per aquest motiu i via Skype hem pogut seguir les passes d'en Ferran al Brasil o les de la Txell i el Xavi en plena volta al món, al seu pas per Pequín. I és que un any de viatge genera moltes anècdotes. ALEXANDRA CHILLAC, globetour.org: "Quedar bloqueada en el Congo diez dias sin comida y agua i intentar salir de ahí." JOAN BOVER, globetour.org: "No és el moment més dur, però recordo l'anècdota al'Iran que ens van confondre com espies a la nit ens va despertar la polícia golpejant la porta de la caravana. Jo vaig obrir la finestra... "Surt obre la porta!". Els vaig veure allà amb les pistoles i vaig dir, bé obra la porta encara que vagis despullat." I com no podia ser d'un altra manera en un congrés de bloggers, Internet hi té una forta presència. S'ha dissenyat una aplicació per a Iphone i Android que ens permet seguir el congrés. I, per descomptat, els tuitaires ens permeten seguir al segon tot el que passa aquí. Us ha informat des del teatre Alexandra, Marc Bermejo.

Cada 15 minuts, II Congrés de Bloggers Volta al Món, un blogger han compartit les vivències del seu viatge en públic. Al matí, s’ha tractat la informació més útil i pràctica per a fer una volta al món i a la tarda, el congrés se centra en les experiències.

Durant el Congrés es preveuen fer connexions via Skype amb diversos viatgers en ruta i resoldre incògnites a través d’entrevistes virtuals. També es coneixeran experiències tan diverses com creuar oceans amb vaixells de càrrega, o com sortir-se’n si un es troba perdut enmig del Congo. Aquest any, s’ha creat una aplicació gratuïta per a Iphone, Ipad i Android, que permet obtenir tota la informació sobre el Congrés i fer-ne el seguiment en directe. A més, es pot seguir per Twitter amb l’etiqueta #voltaalmon.

L’esdeveniment està organitzat per Club de Viatges, una entitat independent que té com a objectiu acostar Internet als amants dels viatges i potenciar la bidireccionalitat d’informació que ofereixen els blocs.