Comencem aquest viatge per la Barcelona moderna a l'estàtua de Colom. Aquí el 1888, l'any de l'Exposició Universal, es va instal·lar un giny que va causar l'admiració i la sorpresa dels barcelonins. RÒMUL BROTONS, escriptor "Estem aquí perquè es va instal·lar en aquest mateix lloc el primer ascensor de Barcelona. A la base del monument de Colom. Era un ascensor, en aquella època, hidràulic fabricat a Angleterra. Trigava quatre minuts a arribar al cim i a l'època va ser vist com un prodigi de la tècnica moderna." La plaça Reial i els seus voltants, gràcies a l'arquitectura que tenen, van ser els primers a acollir unes galeries comercials. Lluny de l'espectacularitat de la Royal Opera Arcade de Londres, el 1860 s'obre el passatge de Bacardí, en què destaca l'estructura de ferro. RÒMUL BROTONS, escriptor "A Barcelona es va adaptar a les circumstàncies de la ciutat, en ser una ciutat molt menys plujosa els passatges comercials van ser més curts i no coberts del tot. Però van adoptar la mateixa filosofia de ser un carrer de vianants amb grans botigues molt luxoses a banda i banda." Un cop es traspassen les portes d'aquest mític local del carrer d'En Quintana, aquest diploma ens ho confirma. Som al restaurant més antic de Barcelona i al segon de tot Espanya. Malgrat el pas del temps Can culleretes no ha perdut ni un bri de l'essència que tenia. RÒMUL BROTONS, escriptor " I el restaurant introdueix aquesta gran diferència que és oferir una gran quantitat de plats que es poden triar en un menú i que se sap quan costaran, amb aquestes premisses van néixer els restaurants. Fins a leshores les cases de menjars feien menjar. És a dir, tenien dos o tres plats i la gent els havia de consumir sí o no." Ara que sembla que ja està tot inventat seria convenient repassar la història dels invents que ens han canviat la vida.