Pujar i baixar del tren sense que s'aturi, pescar sense entrar a l'aigua quan fa mala mar o una màquina per eliminar els cabells blancs, són alguns dels invents que va crear el TBO i que es poden veure en aquesta mostra. Algunes persones els recordaran i reviuran la seva infància. PEP TORRES, director del MIBA "Els adults veuran la nostàlgia i recordaran el passat però els nens veuran una cosa molt imaginativa, molt inspirada i els donarà noves idees per tirar endavant." La secció més popular i esperada del TBO era la dels Grans Invents, que presentava màquines enginyoses per facilitar la vida a les persones. La formació de pèrit industrial Ramon Sabatés, que s'ha convertit en l'il·lustrador més prolífic dels Grans Invents del TBO, queda palesa en aquesta mostra. Els coneixements que tenia Sabatés de física, química o mecànica van ser de molta utilitat a l'hora de crear tots aquests artefactes. JOAN RIBÓ, degà del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona "Ell sempre deia que tots els seus invents sempre podien funcionar segur. Jo no pujaria en un avió que portés un paracaigudes incorporat a les ales, però ell sí." La popularitat dels Grans Invents va ser tan estesa que va arribar un moment en què quan a algú se li acudia una idea absurda o estranya s'acostumava a dir: 'Sembla un invent del TBO.'."

La secció sobre els invents del TBO va començar a publicar-se a partir de 1943.  El català Ramon Sabatés va ser un dels dibuixants que va posar tota la seva imaginació al servei dels invents del TBO. La seva formació en enginyeria tècnica va dotar les il·lustracions d’una dosi de credibilitat, i va arribar a construir-ne algunes.

La popularitat dels invents del professor Franz de Copenhague va ser molt gran, tant que l’expressió “sembla un invent del TBO” feia referència a una idea a mig camí entre absurda i genial. El Museu d’Idees i Invents de Barcelona (MIBA) n’exposa ara alguns dels originals.