Laniado-Romero (Guayaquil, Equador, 1964) va estar al capdavant del Museu Picasso de Màlaga durant cinc anys, entre el 2004 i el 2009.

Jaume Ciurana, tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament, ha dit que el nou director del centre “tindrà tot el suport” del consistori “per desenvolupar el seu projecte cultural al màxim nivell possible”. Ciurana ha afegit que “el Museu Picasso enceta una nova i il·lusionant etapa amb Laniado-Romero al capdavant”, i ha desitjat que “el nou director vinculi encara més la figura  de Pablo Picasso a Barcelona i Catalunya”.

La comissió d’experts formada per l’historiador Daniel Giralt-Miracle; l’exdirector de la Tate Modern de Londres, Vicent Todolí; la historiadora de l’art Marily McCully i la directora adjunta del Centre Pompidou de París, Brigitte Léal, han estat els encarregats d’escollir el nou director entre 15 candidatures, que optaven a una plaça que estava vacant des de finals de novembre. També hi han participat Rosa Maria Malet, Josep Lluís Alay, Llucià Homs i Marta Clari.