Els membres del comitè d’empresa es reuneixen avui amb la direcció per demanar la cancel·lació de l’ERO o, com a mínim, que se’n minimitzin els efectes. A més de la possibilitat de convocar una vaga, el comitè valora possibles mobilitzacions que no ha volgut avançar, a l’espera que la negociació tiri endavant. Els empleats del Gran Teatre demanen voluntat de diàleg a la direcció. Afirmen que només així decidiran retirar la convocatòria de vaga.

La primera fase de l’ERO, que suposarà el tancament del teatre, anirà del 20 de març al 10 d’abril, i del 5 de juny al 8 de juliol. La Generalitat haurà de ratificar aquesta mesura després de fer de mitjancera durant els propers 15 dies entre direcció i treballadors.

L’ERO temporal de feina i sou de la majoria de la plantilla no afecta, però, l’equip directiu del teatre líric barceloní, tots els caps de departament excepte un, ni una vintena de treballadors entre administratius, telefonistes, personal de taquilla i comitè d’empresa, que per llei no en resulta afectat.