El director general de Fira de Barcelona, Agustí Cordón, ha explicat que fa dies que les entitats afectades treballen en un pla de contingència de mobilitat per tal que els congressistes es puguin desplaçar amb la màxima normalitat possible. El portaveu de la Fira ha destacat la complicitat existent entre empreses privades, hotelers, Fira i administracions per tal de minimitzar els efectes d’una possible vaga. Tot i això, Fira de Barcelona no perd l’esperança d’arribar a un acord: “Està clar que no hi ha res millor que no fer la vaga”, ha dit Cordón.

Segons el responsable de la Fira, la vaga pot posar en perill l’acord que situa Barcelona com a capital mundial de la telefonia mòbil, fins a 2018. “Un entorn de vaga no ajuda”, ha dit; també ha traslladat la preocupació dels gestors del congrés -GSM-, ja que el congrés necessita un entorn de tranquil·litat. Cordón anima que s’arribi a un acord amb els treballadors de TMB: “No pot ser que una vaga d’interessos personals pugui posar en risc l’activitat econòmica de la ciutat”, ha dit.

Preocupació al Gremi d’Hotelers de Barcelona

També els hotelers continuen pendents de la resolució del conflicte que permeti desconvocar la vaga de TMB dels dies 27, 28 i 29 de febrer i 1 de març. Fonts del Gremi d’Hotelers de Barcelona ja havien explicat que observen amb “molta preocupació” les conseqüències de la vaga, especialment per la “mala imatge” que pot donar Barcelona.

Els hotelers creuen que una hipotètica vaga de transport públic durant el MWC faria que grans esdeveniments que pensen a venir a Barcelona podrien reconsiderar aquesta idea en veure que poden donar-se aquest tipus de situacions, “i les coses no estan com per anar perdent llocs de treball”, han afegit.

Aquest any, es preveu que visitin la ciutat més de 60.000 persones amb motiu del Mobile World Congres, el 95% dels quals seran estrangers, molts d’ells, directius d’empreses estrangeres d’alta tecnologia, i l’impacte econòmic del congrés serà superior als 275 milions d’euros.